Egy idős bácsi nagyon sok éven keresztül dolgozott az aranyos kunyhóján, ami véletlenül pont úgy néz ki, mint egy hobbit-lak.

Vannak azok a Gyűrűk Ura és Babó rajongók, akik egész életükben arról álmodoznak, hogy csinálnak maguknak egy kicsi, de annál otthonosabb hobbit-lakot, de sem pénzük, sem lehetőségük, sem pedig a tudásuk nincs meg a valódi kivitelezéséhez. Aztán itt van az olyan teljesen hétköznapi ember, mint amilyen a 89 éves Stuart Grant, aki nem látta a filmeket, és még csak a könyveket sem olvasta, de épített magának egy fantasztikus hobbit-kunyhót.

A skót dédnagyapó eredetileg 1984-ben vásárolta meg az Inverness melletti Tomichban található közepesen kicsi telken álló romos épületet, ami teljesen lakhatatlan állapotban volt. Se tető, se ajtó, és a 200 éves falakra is bőven ráfért egy kis igazítás, de mivel látott benne fantáziát, úgy döntött, hogy maga újítja fel. Szerencsére pont ért az ilyen munkához, hiszen eredetileg asztalosnak tanult, de volt favágó is, így a famegmunkálás nagyjából minden aspektusát ismeri.

A felújítási munka viszont nagyon lassan haladt, sokáig a fészerben lakott, majd hosszabb időre kiköltözött Ausztráliába és csak azután, az ott megkeresett pénzből folytatta. Az elkészült házikónak nagyon hamar híre ment, és hamar Észak-Skócia turisztikai látványosságává vált. a házban egyébként telefon, internet, tévé és semmi egyéb nincsen bevezetve, de ettől függetlenül az aranyos 89 éves bácsi nagyon szeret az ide érkező emberekkel találkozni, akiket kedvesen be is szokott engedni magához.

A The Scotsman skót hírportál kérdésére elárulta, hogy sosem látta a Gyűrűk Urát, csak a kozmikus véletlenek műve, hogy egy hasonló házat álmodott meg magának 1984-ben, mint amilyet később a rajongók a filmekben láthattak viszont.

Ezt is olvasd el:

Egy budapesti művész Legóból építette újra a The Last of Us jeleneteit | KÉPEK

 

×