Az ötödik generációnak sem kell szégyenkeznie.

Mióta az OLED kijelzők szélesebb körben is elkezdtek elterjedni, a gyártók folyamatosan kutatják az érdekesebbnél érdekesebb felhasználási módokat. A panel sajátossága, hogy meglehetősen jól bírja a hajtogatást, melyet akár mobiltelefonokban, akár dinamikus íveltséggel felvértezett monitorokban is alkalmazni lehet.

Az első, valamennyire mainstreamnek tekinthető telefon a Samsung műhelyéből került még ki 2019-ben, Galaxy Z Fold néven. Jelenleg már a negyedik számozásnál tart a széria, a Fold 4 2022 nyarán jelent meg. Technikailag roppant érdekes és hasznos konstrukcióról beszélhetünk, ám nem tökéletes a megoldás. Az ilyen kialakítású telefonok tipikus jellemzője, hogy a belső kijelző gyűrődése látható és érezhető használat közben. Minden egyes változatnál sikerült ezen finomítani, de messze vagyunk még az ideális állapoktól.

A Fold 5 hozhatja el a megváltást?

A dél-koreai Naver News információi alapján a Samsung új megoldást eszelt ki a probléma kikerülésére. Az óriáscég a korábban megszokott zsanérok helyett egy vízcsepp alakú zsanérral jelentkezhet, mellyel búcsút inthetnénk a gyűrődésnek. Eddig sokkal inkább egy „U” alakú zsanérral találkozhattak, akik szétszedték a méregdrága telefonokat. A cseppalakú megoldás jelesre vizsgázott már a Moto Razr és Oppo Find N szériában, úgy tűnik, hogy a Samung mérnökei is készen állnak a használatára. A Fold és Flip készülékek várhatóan 2023 augusztusában jelenhetnek majd meg, sajnos továbbra is luxuscikkek árszegmensében.

Forrás: HVG / Naver News

7+1 mobiltelefon, amire érdemes lesz odafigyelni 2023-ban

 

×