Film/TV

Teljes az 5. Fázis: itt az összes Marvel film és sorozat, ami idén és jövőre jön

Új év, új Marvel filmes ciklus, ami néhány üde színfolttól eltekintve egy javarészt felejthető 4. Fázist követ, és tart 2023 februárjától egészen 2024 szeptemberéig. Ez a másfél év

nem kevesebb mint 16 új produkciót ölel fel, tehát alig lesz olyan hónap, amikor a stúdió nem jelentkezik valami újdonsággal.

Egészen durva belegondolni, hogy mennyire felpörgött a gyártás a Marvel háza táján, hiszen ennyi új történet korábban 8-10 év alatt gördült ki a gyárból, és talán még be se jelentették a 2023-24-es időszakra vonatkozó összes címet! Nézzük ugyanakkor, hogy mit tudunk eddig – íme, ezek a filmek és műsorok jönnek, a Hangyától a Pengéig!

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (Ant-Man And The Wasp: Quantumania) – 2023. február 17.

Furcsa belegondolni, hogy már öt év eltelt a legutóbbi Hangya-film óta – ha nem számoljuk a karakter megjelenését és kulcsszerepét az Avengers: Endgameben. A legkisebb hős még a szubatominál is tud apróbb lenni – a Darázzsal és a családdal együtt – jönnek is az új kalandok.

 

What If…? 2. évad – 2023 eleje

Még egy szezon az MCU-hoz képest alternatív valóságsíkon, így a rajzfilmsorozatban olyan korábban elveszített hősök is feltűnnek, mint Gamora és Tony Stark. Minden jel szerint ennél is többet kapunk, a Shang-Chi történetek karaktereivel.

Titkos invázió (Secret Invasion) – 2023 tavasza

Samuel L. Jackson sztárparádéval tér vissza a Marvel univerzumba – ők jönnek vele: Martin Freeman, Ben Mendelson, Cobie Smulders, Don Cheadle és Emilia Clarke. Nem véletlen a tűzijáték: a sorozat az alakváltó skrullok beszivárgását vázolja fel az emberek közé, és ez a legnagyobb ívű történet a Bosszúállók-ciklus lezárása óta.

 

A galaxis őrzői Vol. 3. (Guardians Of The Galaxy Vol. 3.) – 2023. május 5.

Ennyi volt, szóval ha szereted ezeket a szertelen földönkívülieket, idén utoljára még jól nézd meg őket, mert a trilógiával lezárul a történetük. Bár a búcsú elég könnyesnek ígérkezik, minden bizonnyal remek szórakozás lesz.

 

Loki 2. évad – 2023 nyara

A legszerethetőbb rohadék streamingen megjelent spinoffja eddig hozta azt, amit reméltünk: kifejezetten elmés, szórakoztató, különösebb túlzásoktól mentes sorozat lett, ami látványvilágában messze túltesz azon, amit egy tévéműsortól elvárunk. Hasonlóan szép folytatásban bízunk – bár egy kissé mintha sötétnek ígérkezne:

 

Echo 1. évad – 2023 nyara

A Sólyomszemben bemutatkozó Echo (Alaqua Cox) sztoriját nagy várakozások előzik meg – több okból is: egyrészt baromi ritka, ha nem példátlan, hogy egy siket színész alakította siket főhősünk van, ráadásul sokan számítanak rá, hogy Kingpin és Daredevil is feltűnik benne a színen.

Pókember: A pókverzumon át (Spider-Man Across The Spider-Verse) – 2023. június 2.

Bár nem MCU, hanem Sony, akkor is illik a listába, hiszen a központi karakter által része a kánonnak, és különben is: mindenki a Marvellel azonosítja. Az első film Oscar-díjat ért, és nem véletlenül – hamarosan kiderül, hová tudják fokozni az izgalmakat.

 

The Marvels – 2023. július 28.

Girl Power! Marvel kapitány (Bree Larson) és a WandaVisionben feltűnt Monica Rambeau (Teyonah Parris), a viszonylag felesleges tévésorozatból érkező Ms. Marvellel (Iman Vellani) karöltve száll szembe az ellennel.

Vasszív 1. évad (Ironheart) – 2023 ősze

A Black Panther: Wakanda Foreverből érkező Dominique Thorne sorozata lesz, aki megépíti a maga Vasember, bocs Vasszív páncélját. És egy csúcsszuper fegyver ugye úgy készül, hogy kézzel forrasztgatjuk össze a technika szertárból csórt ónszálakkal:

Kraven, a vadász (Kraven The Hunter) – 2023. október

Aaron Taylor-Johnson, a következő talán-James Bond még szuperhősködik egyet, mielőtt makulátlan öltönyt húzna, beverne egy felrázott vodkamartinit és legyőzné a világot egy Aston Martinnal. Szorosan véve ez sem MCU mozi lesz, hiszen Kraven – Venomhoz és Morbiushoz hasonlóan – a Pókember univerzum része. Szeretnénk hinni, hogy jó lesz, mert a főszereplő rohadt tehetséges. Vele aligha lesz baj.

X-Men ‘97 1. évad – 2023 tele

Hát EZ zseniális ötlet!! Az 1997-ben véget ért X-men rajzfilmsorozat folytatása, várhatóan és remélhetőleg ugyanazzal az animációs stílussal. A műsor feladata elvileg az lesz, hogy még jobban bevezesse a mutánsokat az MCU-ba, ahol eddig csak be-beköszönéseik volt – mint X professzoré, a Doctor Strange 2-ben. Amúgy a 6. Fázis már a Deadpool 3-mal és egy új Fantasztikus négyessel indul, szóval ideje bemelegíteni az X-meneket.

Agatha: Coven Of Chaos 1. évad – 2023 vége /2024 eleje

Még egy jó ötlet, ezúttal a WandaVisionból: a végén lelepleződött gonosztevő alighanem a sorozat legizgalmasabb fordulatát adta, szóval a minimum, ami kijárt Agatha Harkness-nek (Kathryn Hahn), az egy önálló műsor. A boszorkány és kasztja történetéből születő feketekomédia elég ígéretesen hangzik.

Ezekkel az új tartalmakkal találkozhatunk 2023-ban a Marveltől, de néhány cím már a jövő évből is borítékolható. A Daredevil: Born Again 2024 tavaszán indul, egy 18 epizódos első évaddal és ismerős színészekkel, aztán 2024. május 3-án jön a mozikba a Captain America: New World Order, amiben Amerika kapitány immáron Sam Wilson (Anthony Mackie) lesz. Lehet tudni továbbá azt is, hogy

a Stranger Things sheriffje (David Harbour) már nagyon edz a visszatérésére Red Guardianként,

de a 2024. július 26-án debütáló Thunderboltsban olyan arcok is visszatérnek, mint Bucky Barnes / a Tél katonája (Sebastian Stan), Yelena Belova (Florence Pugh), John Walker (Wyatt Russell), Ghost (Hannah John-Kamen), Taskmaster (Olga Kurylenko) és Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus).

Az 5. Fázis csak ezek után, a 2024. szeptember 6-án mozikba kerülő nagy durranással, a Pengével zárul. A most már húszéves, Wesley Snipes-féle vámpírfilmek hatalmas rajongótáborral bírnak, szóval nagyon nem mindegy hogyan nyúlnak hozzá a matériához. Mahershala Ali, mint főszereplő, biztos, hogy remek választás, aztán a többi részlet is stimmeljen ám!

Ja, játék is kell? Tessék:

 

Gábor János

Korábbi cikkek

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

28 perc telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

28 perc telt el azóta...

SIESS! – Gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékra csaphatsz le ingyen

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

1 óra telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

1 óra telt el azóta...

Kiszivárgott: ennyire dögerős chip kerülhet az iPhone 16-ba

Gábor János 2024.02.01. - Az új iPhone termékcsaládba kerülő chip annyira gyors lesz, hogy már…

3 óra telt el azóta...

Para és INGYENES – Már tölthető az új Silent Hill játék PlayStation 5-re

2024.02.01. - A Silent Hill egy olyan játék, ami számtalan rajongó számára egy kihagyhatatlan klasszikus.…

4 óra telt el azóta...