A kevésbé figyelemre méltó, de kellemes meglepetésekkel is tűzdelt 4. Fázis lezárult – a következő a Hangyával indul és a Pengével ér véget.

Új év, új Marvel filmes ciklus, ami néhány üde színfolttól eltekintve egy javarészt felejthető 4. Fázist követ, és tart 2023 februárjától egészen 2024 szeptemberéig. Ez a másfél év

nem kevesebb mint 16 új produkciót ölel fel, tehát alig lesz olyan hónap, amikor a stúdió nem jelentkezik valami újdonsággal.

Egészen durva belegondolni, hogy mennyire felpörgött a gyártás a Marvel háza táján, hiszen ennyi új történet korábban 8-10 év alatt gördült ki a gyárból, és talán még be se jelentették a 2023-24-es időszakra vonatkozó összes címet! Nézzük ugyanakkor, hogy mit tudunk eddig – íme, ezek a filmek és műsorok jönnek, a Hangyától a Pengéig!

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (Ant-Man And The Wasp: Quantumania) – 2023. február 17.

Furcsa belegondolni, hogy már öt év eltelt a legutóbbi Hangya-film óta – ha nem számoljuk a karakter megjelenését és kulcsszerepét az Avengers: Endgameben. A legkisebb hős még a szubatominál is tud apróbb lenni – a Darázzsal és a családdal együtt – jönnek is az új kalandok.

 

What If…? 2. évad – 2023 eleje

Még egy szezon az MCU-hoz képest alternatív valóságsíkon, így a rajzfilmsorozatban olyan korábban elveszített hősök is feltűnnek, mint Gamora és Tony Stark. Minden jel szerint ennél is többet kapunk, a Shang-Chi történetek karaktereivel.

Titkos invázió (Secret Invasion) – 2023 tavasza

Samuel L. Jackson sztárparádéval tér vissza a Marvel univerzumba – ők jönnek vele: Martin Freeman, Ben Mendelson, Cobie Smulders, Don Cheadle és Emilia Clarke. Nem véletlen a tűzijáték: a sorozat az alakváltó skrullok beszivárgását vázolja fel az emberek közé, és ez a legnagyobb ívű történet a Bosszúállók-ciklus lezárása óta.

 

A galaxis őrzői Vol. 3. (Guardians Of The Galaxy Vol. 3.) – 2023. május 5.

Ennyi volt, szóval ha szereted ezeket a szertelen földönkívülieket, idén utoljára még jól nézd meg őket, mert a trilógiával lezárul a történetük. Bár a búcsú elég könnyesnek ígérkezik, minden bizonnyal remek szórakozás lesz.

 

Loki 2. évad – 2023 nyara

A legszerethetőbb rohadék streamingen megjelent spinoffja eddig hozta azt, amit reméltünk: kifejezetten elmés, szórakoztató, különösebb túlzásoktól mentes sorozat lett, ami látványvilágában messze túltesz azon, amit egy tévéműsortól elvárunk. Hasonlóan szép folytatásban bízunk – bár egy kissé mintha sötétnek ígérkezne:

 

Echo 1. évad – 2023 nyara

A Sólyomszemben bemutatkozó Echo (Alaqua Cox) sztoriját nagy várakozások előzik meg – több okból is: egyrészt baromi ritka, ha nem példátlan, hogy egy siket színész alakította siket főhősünk van, ráadásul sokan számítanak rá, hogy Kingpin és Daredevil is feltűnik benne a színen.

Pókember: A pókverzumon át (Spider-Man Across The Spider-Verse) – 2023. június 2.

Bár nem MCU, hanem Sony, akkor is illik a listába, hiszen a központi karakter által része a kánonnak, és különben is: mindenki a Marvellel azonosítja. Az első film Oscar-díjat ért, és nem véletlenül – hamarosan kiderül, hová tudják fokozni az izgalmakat.

 

The Marvels – 2023. július 28.

Girl Power! Marvel kapitány (Bree Larson) és a WandaVisionben feltűnt Monica Rambeau (Teyonah Parris), a viszonylag felesleges tévésorozatból érkező Ms. Marvellel (Iman Vellani) karöltve száll szembe az ellennel.

Vasszív 1. évad (Ironheart) – 2023 ősze

A Black Panther: Wakanda Foreverből érkező Dominique Thorne sorozata lesz, aki megépíti a maga Vasember, bocs Vasszív páncélját. És egy csúcsszuper fegyver ugye úgy készül, hogy kézzel forrasztgatjuk össze a technika szertárból csórt ónszálakkal:

Kraven, a vadász (Kraven The Hunter) – 2023. október

Aaron Taylor-Johnson, a következő talán-James Bond még szuperhősködik egyet, mielőtt makulátlan öltönyt húzna, beverne egy felrázott vodkamartinit és legyőzné a világot egy Aston Martinnal. Szorosan véve ez sem MCU mozi lesz, hiszen Kraven – Venomhoz és Morbiushoz hasonlóan – a Pókember univerzum része. Szeretnénk hinni, hogy jó lesz, mert a főszereplő rohadt tehetséges. Vele aligha lesz baj.

X-Men ‘97 1. évad – 2023 tele

Hát EZ zseniális ötlet!! Az 1997-ben véget ért X-men rajzfilmsorozat folytatása, várhatóan és remélhetőleg ugyanazzal az animációs stílussal. A műsor feladata elvileg az lesz, hogy még jobban bevezesse a mutánsokat az MCU-ba, ahol eddig csak be-beköszönéseik volt – mint X professzoré, a Doctor Strange 2-ben. Amúgy a 6. Fázis már a Deadpool 3-mal és egy új Fantasztikus négyessel indul, szóval ideje bemelegíteni az X-meneket.

Agatha: Coven Of Chaos 1. évad – 2023 vége /2024 eleje

Még egy jó ötlet, ezúttal a WandaVisionból: a végén lelepleződött gonosztevő alighanem a sorozat legizgalmasabb fordulatát adta, szóval a minimum, ami kijárt Agatha Harkness-nek (Kathryn Hahn), az egy önálló műsor. A boszorkány és kasztja történetéből születő feketekomédia elég ígéretesen hangzik.

Ezekkel az új tartalmakkal találkozhatunk 2023-ban a Marveltől, de néhány cím már a jövő évből is borítékolható. A Daredevil: Born Again 2024 tavaszán indul, egy 18 epizódos első évaddal és ismerős színészekkel, aztán 2024. május 3-án jön a mozikba a Captain America: New World Order, amiben Amerika kapitány immáron Sam Wilson (Anthony Mackie) lesz. Lehet tudni továbbá azt is, hogy

a Stranger Things sheriffje (David Harbour) már nagyon edz a visszatérésére Red Guardianként,

de a 2024. július 26-án debütáló Thunderboltsban olyan arcok is visszatérnek, mint Bucky Barnes / a Tél katonája (Sebastian Stan), Yelena Belova (Florence Pugh), John Walker (Wyatt Russell), Ghost (Hannah John-Kamen), Taskmaster (Olga Kurylenko) és Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus).

Az 5. Fázis csak ezek után, a 2024. szeptember 6-án mozikba kerülő nagy durranással, a Pengével zárul. A most már húszéves, Wesley Snipes-féle vámpírfilmek hatalmas rajongótáborral bírnak, szóval nagyon nem mindegy hogyan nyúlnak hozzá a matériához. Mahershala Ali, mint főszereplő, biztos, hogy remek választás, aztán a többi részlet is stimmeljen ám!

Ja, játék is kell? Tessék:

HIVATALOS: Ekkor érkezik a Marvel’s Spider-Man 2

 

×