Gaming

Rettegnek a rajongók: Ismét elhalaszhatják a Hogwarts Legacy megjelenését?

Kétségtelen, hogy nem csak az év eleje, hanem úgy 2023 egyik, ha nem a legvártabb videojátéka a Harry Potter varázslóvilágában játszódó nyílt világú Hogwarts Legacy.

Az izgalmasnak ígérkező játék körül viszont egyre csak gyűlnek a sötét fellegek, hiszen nem elég, hogy a megjelenését több ízben kellett elhalasztani, de a kultúrharcos fanatikusok különféle okokra hivatkozva megpróbálják bolykottálni is. Ez utóbbi inkább komikus, mint ijesztő tényező, de minimum kontraproduktív, így hiába a J.K. Rowlingot ért vádak, a rajongók túlnyomó többsége nemcsak a csodálatos varázsvilága, hanem a hamarosan megjelenő játék mellől sem tágít.

A Hogwarts Legacy például már most az egyik legnagyobb mértékben előrendelt videojáték, Steamen már most a legjobban fogyó címek között van.

Ezért is sajnálatos, hogy éppen a múlt hónapban jelezték a fejlesztők, hogy az előző generációs verzióval nem készülnek el február 10-ig, és mivel nem szeretnének a Cyberpunk és a CD Projekt Red hibájába esni, az Xbox One-PS4-es rajtot április 4-re datálták. Ez azért néhány héttel a kitűzött megjelenés előtt semmiképp sem kellemes, most pedig a szemfüles rajongók attól tartanak, hogy a PC-s és az Xbox Series-PS5-ös verziókat is elodázzák.

Mindez abból indult, hogy a Steamen a játék hivatalosa profilján feltüntetett megjelenési dátum megváltozott, és most már nem a február 10-et mutatja, hanem szimplán csak azt, hogy „hamarosan”. Ezt ugyebár azoknál a listázott játékoknál szokták alkalmazni, melyek nem rendelkeznek konkrét megjelenési ablakkal. Mindez pedig azért furcsa, mert még január 12-én a február 10. volt kiírva, amit a Wayback Machine segítségével könnyedén vissza lehet ellenőrizni.

Mindez persze könnyen lehet egy szimpla hiba is, és több mint valószínű, hogy az is, hiszen a szintén egy nappal ezelőtti újabb előzetesben, amelyben Simon Pegg karakterét, a Roxfort kissé ellenszenves, egyébként a Black családból származó igazgatóját mutatták be, még a február 10-i dátumot írták.

Szóval egyelőre nincsen mitől félni, az Avalanche és a Portkey valószínűleg (remélhetőleg) időben készen lesz a játékkal. Ami viszont a régebbi generációs verziókat illeti, velük már nem vagyok ennyire derűlátó, a megannyi kényszerű kompromisszum miatt az élmény várhatóan közel sem lesz olyan, mint az erősebb gépeken. Legalábbis erre nincsen semmilyen varázsige.

Mindeközben frissítettek a PC-s gépigényen is:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

7 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

9 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

9 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

10 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

10 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

10 óra telt el azóta...