Első ránézésre egy tisztes BioShock utód is lehet az Atomic Heartból.

Bár az Atomic Heart egy ideje már készülget a Mundfish boszorkánykonyhájában, nagyon sokan nagyon szkeptikusak a BioShock nyomdokaiba lépő akciójátékkal kapcsolatban.

Erre pedig minden okuk megvan: a játék fejlesztését állítólag 2018-ban alaposan át kellett alakítani, amit a megjelenésének elhalasztása csak még inkább alátámasztott, majd 2022 végén jöttek a hírek, miszerint a fejlesztőknek iszonyatos körülmények között, különösen rossz vezetés alatt kell dolgozniuk. Hiába tűzték ki tehát a 2023. február 21-i megjelenést, a számos különböző prototípust megélt program valójában sehol sem tart még.

Ezeket az állításokat azonban a Mundfish részéről eddig nem nagyon erősítették meg, így a külső szemlélő tulajdonképpen egy kifejezetten ígéretes BioShock-SystemShock szellemi örököst láthat csupán. Ugyanakkor tűnjék bármilyen jónak is a bemutatói alapján az Atomic Heart, ezidáig csak nagyon keveset láthattunk belőle, így mindenképp fenntartásokkal kell kezelni mindent, amit hallunk vagy olvasunk róla.

Ezt azért emelem ennyire ki, mert a minap felkerült YouTube-ra egy 15 perces, feltehetőleg belső tesztelői részről kiszivárgott játékmenet felvétel. Ebben minden eddiginél valósabb anyagot láthatunk, ami meglepően jól fest, és első blikkre tökéletesen működik. A dizájn, a harcrendszer, a grafika, és főleg a Mick Gordon által szerzett muzsika mind-mind nagyon a helyén vannak, és bár néhol (pl. közelharc) lehetnek fenntartásaink, összességében egy remek játéknak ígérkezik.

De mint mondottam, 15 percnyi gameplay-ből lehetetlen belőni a teljes, valószínűleg nagyon sok órás játék minőségét, szóval érdemes lesz majd megvárni a február 21. körül élesedő első teszteket. Az Atomic Heart egyébként a Nintendo Switchen kívül szinte mindenre megjelenik: PC-re, PS4-re és PS5-re, illetve a Game Passon keresztül Xbox One és Xbox Series konzolokra is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezzel a 28 kult-klasszikus videojátékkal teljesen INGYEN játszhatsz

 

×