Megvan melyik platformon landol az élőszereplős D&D, ami a Stranger Things miatt új reneszánszát éli. Film is lesz belőle.

A Dungeons & Dragons az egyik legklasszikusabb geek téma valaha, és most már annyi emberben él kellemes nosztalgiaként, hogy csak egy kis gyújtózsinór kellett az ismételt felvirágzáshoz.

Forrás: Wizards of the Coast

A D&D társas- és videojátékok, könyvek, rajzfilmek és más mozgóképes alkotások iránti érdeklődést a Stranger Things fűthette fel, hiszen – visszautalva a ’74-es megjelenése után kapott támadásokra – a Netflix horrorsorozatában is

ördögtől valónak tartják a szülők,

ha a gyerekeik ilyen okkult társassal játszanak. A fantasyt övező felnőtt ellenszenv nagyon erős, így a sztoriban gond nélkül el is hiszik a gamer klub vezetőjéről, Eddie-ről, hogy rituális gyilkosságot hajtott végre egy lányon.

Forrás: Netflix

A lázadó geekek egykori kedvenc időtöltése popkulturális világörökség lett, ami az ST-nek hála ismét felpörgött annyira, hogy mozgóképek szülessenek belőle. Itt az első: Chris Pine-nal a főszerepben márciusban érkezik a moziba a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület.

 

Ezt követően valamikor tévésorozat is lesz – írja a Deadline nyomán a GameStar. Az oldal emlékeztet: egy 2020 óta regélt pletyka igaznak bizonyult: tényleg beindult a kooperáció a Wizards of the Coast kiadó és a Paramount között, akik a mozifilmet is készítették. A stúdió a hírek szerint nem csak a pilot epizódot, hanem mindjárt a nyolcrészes első évad teljes egészét is berendelte. Ha mindez igaz, akkor az Elfeledett Birodalmak egyik legizgalmasabb helyszínén,

a sötételfek és más veszélyes lények lakta Mélysötétben fog játszódni.

Forrás: Wizards of the Coast

Oké, de hol lehet majd látni? Nálunk – lévén a Paramount+ alkalmazás Magyarországon nem elérhető – biztos, hogy a stúdió tartalmait nagyvonalúan szóró SkyShowTime kínálatában fog feltűnni. Azt egyelőre nem tudni mikor, hiszen még csak a rendező-író tűnik fix pontnak. Ő Dwayne Johnson rendszeres alkotótársa, az eddig főleg vígjátékokat (Családi üzelmek, Központi hírszerzés, Különösen veszélyes bűnözők) jegyző Rawson Marshall Thurber lesz.

Még egy kis D&D? Ezt a sztorit imádni fogod:

Dungeons & Dragons – Véletlenül kígyóembernek vallotta magát egy amerikai egyetemista

 

×