Bár még nem ez az az Avatar videojáték, amire a legnagyobb rajongók mindig is vágytak, de azért érdemes lehet majd ezt is letölteni.

Az Avatar, mármint Az utolsó léghajlító című korszakos animációs sorozat világa annyira zseniálisan lett megalkotva, hogy az első pillanattól kezdve abszolút adja magát egy benne játszódó szerepjáték. De hiába a részletesen felépített alap, arra sosem, egyetlen fejlesztő sem tudott érdemben bármilyen videojátékot építeni.

Pedig még a legendás, de mostanság egyre többet botló Platinum Games is megpróbálkozott egy Korra Legendája adaptációval, és bár nem lett annyira nagyon tragikus a program, de azért ennél jóval többet érdemelne az Avatar. Jól tudják ezt a Paramountnál is, ahol nemrég megalapították az Avatar Studiost, amelynek legfőbb dolga egyengetni a keleti kultúrán alapuló fantasy brandet, ami ennek köszönhetően nemcsak a rajzfilmes fronton tér vissza, de hamarosan több videojáték-adaptációt is kap.

Ennek lesz az első fecskéje a frissiben bejelentett Avatar: Generations, amire a rajongóknak érdemes lehet odafigyelni.

Az Avatar: Generations egy teljesen ingyen játszható, alapvetően mobilplatformokra szánt szerepjáték, ami az Avatar-világának szinte összes karakterét felvonultatja, akiket a sorozatokban megismerhettünk. Ebből már nagyjából sejthető, hogy egy gyűjtögetős mechanizmusra épülő taktikai játék lesz, amiben a különböző képességekkel rendelkező hősöket kell egymásnak eresztenünk.

Ezt a receptet láttuk már több helyütt is, de leginkább a Disney feküdt rá a műfajta a Star Wars és a Marvel franchise-okkal, szóval várhatóan mikrotranzakcióval sem fognak spórolni. Nyilván nem pont így képzeltük az első Avatar-játékot 8 év kihagyás után, de mivel ingyenes, a rajongóknak mindenképpen érdemes lehet legalább egy próbát adnia neki.

A játékot a Navigator Games készíti, és már elő lehet regisztrálni rá Androidon és iOS-en egyaránt. Ha pedig minden igaz, és a tervezett ütemben halad, akkor néhány héten belül már meg is jelenhet. De kaptunk hozzá egy kifejezetten pofás előzetest is:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezzel a 28 kult-klasszikus videojátékkal teljesen INGYEN játszhatsz

 

×