A Google kitertjeszti a bevételszerzési lehetőséget, a feltételeket azonban nem lesz könnyű teljesíteni.

Bár a Youtube-on már másfél éve lehet látni és készíteni függőleges, TikTok-szerű videókat, eddig nem igazán láttak bevételt a tartalomgyártók belőle. Ez azonban most megváltozik, hiszen a Google a Shorts videókra is kiterjeszti a bevételszerzés lehetőségét – írja a PCFórum.

Február 1-től már a Shorts videók után is jár a bevétel.

A Google természetesen a TikTok sikerét próbálta meglovagolni, amikor bevezette a rövid videók funkcióját a platformon. Február 1-től már mindenki számára fontos lesz, hogy hányan nézik ezeket, hiszen ahogy a normál videóknál a nézettség és a megjelenített reklámok után is pénz ütheti a tartalomgyártók markát.

Ehhez persze több feltételnek is meg kell felelni, szóval mondhatni kompromisszumot kell kötni, hogy pénzt keressünk. A tartalomgyártóknak engedélyezni kell a különböző reklámokat, sőt azt sem mindegy, hogy milyen nézettséget érnek el.

Ahhoz, hogy valaki pénzt kapjon a Shorts videók után, legalább 1000 feliratkozóval, az elmúlt 90 napos periódusban pedig 10 milliós összenézettséggel kell rendelkezni. A programról itt olvashatók el a részletek.

Ez is érdekes lehet:

Szabadrablást hirdettek a fehéroroszok: mostantól legális a kalózkodás

 

×