Néhány tippet figyelembe véve hamar a 2v2 aréna sztárjai lehetünk.

A battle royale stílus két berobbantója, a PUBG és a Fortnite is meglehetősen szigorú volt az első időkben. A játékosok élete tényleg sokat ért, hiszen semmilyen mód nem volt egy meccs közbeni visszatérésre. Szépen lassan megváltozott ez, az Epic Games játékába már 2019-ben megérkeztek a Reboot Vanek. Az autók segítségével a meccs közben megölt csapattársainkat visszahozhattuk a szigetre. Az Apex Legendsnek ebben nagy szerepe volt, sokáig másolással vádolták a Fortnite fejlesztőit.

A 2020-as Warzone más oldalról közelítette meg a dolgot, egy 1v1 arénában, a Gulagban küzdhettünk meg a visszatérésért. Később a PUBG is átvette ezt a mechanikát az újabb pályákon. A Warzone 2-ben is maradtak ennél az iránynál, ám szintén egy kis átdolgozással. A Dexerto segítségével kiderítjük, hogyan lehet minél konzisztensebben megnyerni a Gulag összecsapásainkat.

Nézzük is, a legjobb 2v2 Gulag tippeket és trükköket!

1. Ismerd meg az összes változtatást

Több mint két évnyi megszokást nehezen lehet leküzdeni, ezért az első lépés az, hogy minél jobban megismerjük az új mechanikát. A korábbi 1v1 összecsapások helyett immár 2v2 felállásban küzdenek meg a játékosok. A csapattársunkat teljesen véletlenszerűen választja ki a játék, a loadout pedig adott. Két út vezet a kijutáshoz:

  • Az egyik ezek közül a klasszikus módszer. Egyszerűen meg kell ölni a másik csapatba bepakolt két játékost és máris visszatérhetünk Al Mazrah pályájára.
  • A másiknál a két csapatnak össze kell fognia. Egy AI ellenfél, a Jailer minden Gulag meccsben megjelenik, mindkét csapatra veszélyt jelent. Ha a 2 kétfős brigád összefog és legyőzik ezt az újítást, akkor akár mind a négyen visszatérhetnek a szigetre. Ha az AI győz vagy az idő lejár, akkor viszont mind a négy játékos búcsút mondhat az újrakezdésnek.

2. A kommunikáció és a csapatmunka

Jól látható, hogy a fenti módszerek új utat nyitottak meg a játékosok számára. Éppen ezért kritikus lehet megbeszélni a taktikát a kör előtti pár szabad másodpercben. Ha valamiért nincs mikrofonod, akkor a legjobb, ha megfigyeled mit csinál a társad és próbálod követni az általa kijelölt utat. Nem túl bölcs döntés 1v2-be maradni, tényleg érdemes összefognod a játék által kiválasztott ideiglenes csapattársaddal.

3. Ne legyél középpontban

Egy extra csapattárs, két ellenfél és még egy AI is vár a Gulagban. Éppen ezért lehet fontos, hogy a mindenki által belátott középső részt elkerüljük amennyire csak lehet. Érdemes a Gulag szélén akciózni, hiszen sokkal több fedezék vár, illetve remélhetőleg a csapattársaddal egymást is tudjátok védeni.

4. Használd ki az eszközöket

Érdemes jól megfigyelni a kör kezdete előtt, hogy milyen eszközökkel ajándékozott meg a Warzone. Egy dolog biztos, valamilyen fegyver (általában pisztoly), egy lethal és egy tactical tárgy áll a rendelkezésedre. Flash-t kaptál? Legyél agresszív, hiszen könnyűszerrel vakíthatod ellenfeled. Füstgránátot dobott az RNG? Zavard össze ellenfeled. Nem érdemes csupán a tűzpárbajra koncentrálni, hiszen nagy eséllyel a másik csapat is kihasználja a játék által dobott eszközöket. A fenti trükköket alkalmazva hamar a Gulag királyai lehetünk, kivéve, ha nem túl barátságos társat kapunk magunk mellé.

Szinte csalással is felér a Warzone 2 legjobb hangbeállítása

×