Kegyetlen haláltól mentette meg egy Tesla a benne utazó család életét.

Több mint 76 métert zuhant egy családdal teli Tesla a San Franciscótól délre található Pacific Coast Highway mentén, miután a sofőr belehajtott egy szakadékba. A mentésen dolgozó szakemberek a CNN-nek nyilatkozva elmondták, hogy döbbenetükre a járműben utazó család egyik tagjának sem lett szinte semmi fizikai baja, mindenki épségben megúszta a horrorbalesetet.

„Nagyon megdöbbentünk”, amikor kiderült, hogy az autóban ülők túlélték a balesetet.” – mondta Brian Pottenger, a Cal Fire Coastside tűzvédelmi körzetének zászlóaljparancsnoka. – „A balesetek ezen a sziklán nem ritkák. Sok járműhöz riasztanak minket, de jellemzően nem sok túlélőt találunk.”

A tűzoltók szerint a kocsi először a sziklás-köves talajba csapódott, majd többször is átfordulhatott, ezután pedig a kerekein állapodott meg. A Tesla természetesen totálkáros lett, de sikeresen megvédte az utastérben tartózkodó 9 éves kisfiút, a 4 éves húgát, az édesanyát, illetve a 41 éves apukát. A szülők könnyebb sérülésekkel, a gyerekek sértetlenül megúszták, sőt, még a mentéskor is az eszméletüknél voltak.

Az autót vezető apuka viszont nem örülhet, ugyanis a kaliforniai autópálya-rendőrség vizsgálatai szerint a baleset időpontjában a Tesla egyetlen önvezető funkciója sem volt aktív, ami arra utalhat, hogy a családfő szándékosan hajthatott a szakadékba. Ha ezt a későbbi vizsgálatok, és a túlélők vallomásai is alátámasztják, akkor a férfit gyilkossági kísérlet és gyermekveszélyeztetés vádjával több éves börtönre is ítélhetik.

A mentésről egy drámai felvételt is készítettek:

 

 

Ezt is olvasd el:

Egy önvezető Teslát üldöztek a német rendőrök – meglepő dolgot találtak

 

×