Két betegség is megtámadta a háziállatot.

Egy dologban biztosak lehetünk. Ha valaki az elmúlt években nem mellőzte teljes mértékben az internetet, biztosan találkozott a világháló egyik leghíresebb kutyusával valamilyen formában. Sokan csak ‘Doge‘ néven ismerik az ikonikussá vált háziállatot, ám ennél pontosabb információk birtokában lehetnek a hardcore mém fanatikusok.

A kutya neve Kabosu, fajtáját tekintve pedig siba inu. A siba inu egy japán kutyafajta. Kistermetű, mozgékony kutya, jól alkalmazkodik a hegyvidéki terephez, ezért eredetileg vadászkutyaként tenyésztették. Egyike azon kevés ősi kutyafajtáknak, amelyek mind a mai napig fennmaradtak. A mém 2013-ban uralta az internetet, ám az alapanyagként szolgáló kép már 2010-ben elkészült. Nem mehetünk el a mémből ihletet merítő Dogecoin vagy épp az NFT formába öntött, majd négymillió dollárért elkelt eredeti alkotás mellett sem. 

Szomorú hírek érkeztek Kabosu gazdájától!

Kabosu gazdája, Atsoko Sato szomorú híreket osztott meg a közösségi felületein. Az immár 17 éves kutya több súlyos betegséggel is küzd jelenleg. A leukémia mellett egy makacs májbetegség is megtámadta az ebet, szenteste már sem inni, sem enni nem akart, ám mostanra valamennyire javult az étvágya. Sajnos a kilátások nem a legjobbak a kezelések ellenére sem. Az internet népét nem kell félteni, az elmúlt pár napban több ezer biztató üzenetet kapott Atsoko Sato az állat- és mémkedvelő közösségtől. Reméljük, hogy hamarosan már pozitívabb nyilatkozatot olvashatunk Kabosu hivatalos Instagram fiókján. 

Forrás: Gamingbible 

Laptopot rendelt az Amazonról, nem várt ajándék volt a dobozban

×