Két tanulságot is levonhatunk az esetből.

Sajnos még a mai napig hasznosak azok a tanácsok, melyek az internetes vásárlás veszélyeire hívják fel a felhasználók figyelmét. Szerencsére a legtöbb országban már törvényi szabályozás van az ilyen jellegű vásárlásokra, ám ez sem garancia semmire. Sőt, az sem, ha a világ egyik legismertebb weboldalán rendeljük meg a hőn áhított karácsonyi ajándékainkat.

Lizzie Pattison

Így tett Lizzie Pattison és családja is, akik egy laptoppal szerették volna meglepni magukat az év végén. Már októberben el is intézték a vásárlást, hogy garantáltan ne ütközzenek ellátási problémába az ünnepi időszakban. Az eset megértéséhez nem árt tudni, hogy az Amazonon külsős, cégek, akár magánszemélyek is árulhatnak portékát, így érdemes vásárlás előtt az eladót és annak értékeléseit is megvizsgálnunk.

Nem várt ajándék volt a dobozban a laptop helyett!

Az értékes gép helyett két gluténmentes gabonapelyhet küldött ki az eladó. Az Amazon először meg is tagadta a pénzvisszatérítést, hiszen az októberi rendelés miatt már a 30 napon kívül esett a pórul járt család. Szerencsére végül a cég meggondolta magát, így nem csak a rendelés árát, hanem egy 40 fontos ajándékutalványt is küldtek a megtévesztett vásárlóknak.

Két fontos dolgot is tanulhatunk az esetből. Egyrészt érdemes mindig ellenőrizni több szinten az eladót, akkor is, ha Amazonon hirdet. Hazánkban például az Emagon találkozhatunk hasonló rendszerrel. Másrészt az érkezést követően érdemes megvizsgálni a kapott doboz tartalmát, hiszen nem várt, kellemetlen meglepetést okozhat a figyelmetlenség karácsony este.

Forrás: HVG

Reszkessetek, betörők! Kevinje valójában egy pszichopata, és a betörők az áldozatai?

 

×