Nemrég még a folytatásban sem lehettünk biztosak, de az egyik alkotónak hála most kiderült, hogy mikor jöhet a következő rész!

A Death Stranding 2, mint projekt létezését is csak a nemrég rendezett The Game Awardson jelentették be, így nem gondoltuk volna, hogy még ebben az évben szóba kerülhet a dátum, amikor belekezhetünk az új titokzatos kalandba. A 2019-es game nem volt minden hibától mentes: a Kojima Productions kapott hideget-meleget a körülményes játékmenet miatt, de közben sokan az év címeként dicsőítették – már csak a történet meglepetései miatt is.

Forrás: Kojima Productions

A vegyes fogadtatás ellenére megtalálta a közönségét, így okkal bíztunk a folytatásban.

Az idővel akár kult game-mé nemesedő Death Stranding már biztos, hogy franchise lesz, és az ilyesminek használ, ha a rajongók ismerős és hiteles arcokhoz kötik – persze Hideo Kojimán kívül. Remek döntés volt, hogy a The Walking Dead sztárját, az ignorálhatatlan Norman Reedus-t húzták be főszereplőnek, aki mellé érkezett Mads Mikkelsen (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) vagy például Léa Seydoux (Spectre) és Troy Baker (God of War: Ragnarök).

 

A game baromi népszerűvé vált, szóval a rajongók éhségét egyre nehezebb csillapítani, míg végre megérkezik a folytatás – a Kojima Productions pont ezért jelent meg PC verzióval, majd a kibővített rendezői változattal – szintén PC-re, illetve PS5-re.

Az egymillió dolláros kérdés viszont a következő rész érkezésének dátuma, amit nemrég Frank Aliberti – azóta frissített – ArtStation profilján szivárogtattak ki – vette észre a szemfüles GameRant. Napra pontosan ott sem jelent meg a premier, viszont a karaktertervező oldaláról egyértelműen kiderült: 2024-nél előbb nem lehet majd nekiesni a Death Stranding 2-nek. A senior artist portfoliójában már nincs nyoma a pontos címnek, de egyértelműen látszik, hogy 2023-ban és 2024-ben két olyan Third Person Shooter jelenik meg PlayStation 5-re, amiben érdekelt. A DS2 ezek szerint az utóbbi lesz…

Amúgy jön a játék világából egy váratlan filmes projekt is:

Készül a Death Stranding film, de nem a játék szolgai másolata lesz

 

×