Egy emberöltőnyi kalandos út után Ash Ketcum és barátja Pikachu megpihenhetnek végre.

25 év, 25 évad, 23 film, (minimium) 7 generációnyi pokémon, két elválaszthatatlan jóbarát és egy mesteri cím. Ennyi kellett ahhoz, hogy a több emberöltőnyi kalandot átélt, de az örökkévalóságig 10 éves testbe zárt Ash és Pikachu végre szögre akasszák a pokélabdát.

Ash Ketchum kicsit hosszúra nyúlt álmából még 1997. áprilisában eszmélt fel a Palett város határában álló házának szobájában, éppen a 10. születésnapján, hogy aztán késve beloholva Oak professzor laborjába sorsszerűen lemaradjon az összes pokémonról, amiről korábban álmodozott. Így ismerkedett meg végül Pikachuval, az aranyos elektromos nyuszi-egér-mókus zsebszörnnyel, aki azóta sem kívánkozik különösebben vissza a piros-fehér labdába.

Ash és Pikachu egy emberöltőnyi kalandos utazása ekkor vette kezdetét, ez idő alatt pedig megannyi baráttal és ellenséggel futottak össze – kiemelendő Misty, Brock, Dawn és Goh, de minimum ennyire ikonikus a Rakéta csapat nevű bűnszervezet ügyefogyott triója, James, Jessy és Meowth is, akik folyton hőseink nyomában loholnak. De bárhogyan is változzon a környezet, adják a kilincset egymásnak a pokémonok és gazdáik, Ash motivációja változatlan maradt: ő akar lenni a világ legjobb Pokémon-mestere.

Így nőttünk fel sokan, Ash fáradhatatlanul üldözi az álmát, amit történelmi pillanatok közepette nem olyan régen sikerült is elérnie, ezzel pedig hosszú idő után megérdemelten lett ő a világ legerősebb és legjobb Pokémon-edzője. Mivel azonban ez volt Ash és Pikachu legnagyobb motivációja, amely mozgatta őket a 25 évig tartó utazásuk során, joggal merült fel a kérdés, hogy ezután vajon hova tovább?!

Nos, Ash és Pikachu osztja a mondást, miszerint a csúcson kell abbahagyni, azaz hamarosan elbúcsúznak a Pokémon-sorozattól.

Ez azért is lehet némileg meglepő, mert rajzfilmes fronton velük azonosítja a világ a Pokémon-brandet, sőt, a világ nagyobbik része általuk ismerte meg a zsebszörnyes fantasy-t, még többen pedig azt hiszik, hogy előbb volt az anime, mint maguk a játékok. Így történt az is, hogy ez idő alatt Pikachu lett a Pokémon kabalafigurája, akit bárki meglát, azonnal tudja kiről és miről van szó. Ash és Pikachu eszmei és gyakorlati értéke tehát felmérhetetlen.

A Nintendo viszont a változás útjára lépett, és januárban egy 11 részes különkiadással búcsúztatják az elválaszthatatlan jóbarátot a sorozatból. Ebben visszatérnek Ash legrégebbi cimborái, Misty és Brock, de egészen biztosan a Rakéta csapat is beugrik még egy utolsó próbálkozásra.

A Pokémon persze nem áll le és nyomban érkeznek az új hősök, Liko és Roy, akik története az idei játékon, a „Pokémon Scarlet and Violet-en” alapszik. Hogy pontosan miről fog szólni az új, immáron Asht és Pikachut teljesen nélkülöző sorozat, azt egyelőre nem tudni, de jelentőségüket ismerve az sem vehető olyan holtbiztosra, hogy a legendás párost végleg nyugdíjazták volna. Vagyis Ash és Pikachu valamilyen formában még visszatérhetnek.

Ezt is olvasd el:

Horrorja után se hagyják békén Micimackót – bárki bármit csinálhat vele!

×