A népszerű anime élőszereplős változatát ráadásul nem is akárki rendezi.

Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a szuperhős-filmek, illetve azok, melyekben különleges képességek csapnak össze. Nem véletlen tehát hogy sokan felfigyeltek a My Hero Academia (Boku no Hero Academia) című japán anime-sorozatra, mely már több anime-évadot, sőt anime-mozit is megélt. A történet egy olyan fiúról szól, aki a világon ritka módon képesség nélkül születik, ám a bolygó elsőszámú szuperhőse neki adományozza saját képességét.

A történetből most élőszereplős filmet készít a Netflix.

A The Hollywood Reporter szerint Joby Harold, aki a Disney+ Obi-Wan Kenobi sorozatának, a John Wicknek és Tom Cruise A holnap határa című filmjének executive producere volt, maga írja a My Hero Academia mozi forgatókönyvét. A film egyben Shinsuke Sato angol nyelvű rendezői debütálása is lesz, akinek korábbi munkái közé tartozik az élőszereplős Death Note sorozat, a Bleach, a Gantz, az Inuyashiki és az I Am A Hero élőszereplős adaptációja.

Úgy tűnik tehát, hogy a Netflix adaptáció jó kezekben van. A Netflixnek azonban nem volt nagy sikere a népszerű animék korábbi élőszereplős adaptációival. A Cowboy Bebop sorozatot például az első évad után törölték. Vagy gondoljunk a Death Note amerikai változatára.

Ennek ellenére a Netflix folytatja a népszerű animék élőszereplős feldolgozását. Jelenleg készül többek között egy élőszereplős One Piece sorozat, egy élőszereplős Death Note sorozat, és egy élőszereplős Yu Yu Hakusho sorozat is.

Te örülsz a hírnek?

Amin felnőttünk – A 2000-es évek és gyerekkorunk 9 legjobb animesorozata

×