A MediaTek 2022-ben új fokozatba kapcsolt.

Az elmúlt években a népszerű telefonok jelentős részében Qualcomm Snapdragon vagy saját fejlesztésű chipeket találhattunk meg. Akkor is léteztek már MediaTek alapokra épülő mobilok, ám ezek több szempontból sem voltak jó választások. A támogatás hiánya is érezhető volt, illetve voltak olyan programok, melyek el sem indultak az ilyen telefonokon a processzor típusa miatt.

Szerencsére ez már egy ideje a múlté, 2021-ben és 2022-ben egyre erősebb szeletet kér magának a tajvani óriáscég. A gyártók közül is egyre többen választanak valamilyen Dimensity egységet, főleg a középkategóriában. Úgy tűnik, hogy egy olyan rést fedne be ezúttal a MediaTek, melyre már hosszú ideje vágynak a felhasználók.

A Dimensity 8200 a középkategória és csúcstelefonok közé ékelné be magát!

Nem titok, hogy manapság elég széles, akár százezres nagyságrendű szakadék tátong a középkategória és az igazán drága, flagship modellek között. A MediaTek erre nyújtana megoldást a 9200 kistesójával. A specifikációk alapján erre minden esélye meg is van:

  • Továbbra is 8 magos konstrukcióban érkezik, a nyers erővel nem lesz baj
  • FHD+ kijelzőket 180 Hz-ig, WQHD kijelzőket 120 Hz-ig támogat
  • Akár 320 MP-es elsődleges kamerát is támogat, ahogy a 4K 60FPS videórögzítés sem okozhat gondot
  • Támogatja a legújabb Bluetooth és Wi-Fi szabványokat
  • A legfrissebb LPDDR5 memóriák és UFS 3.1 tárolók is támogatást élveznek

Az első, MediaTek Dimensity 8200-as telefonok még decemberben megérkezhetnek, ám a partnerek pontos listáját nem közölte a cég.

Forrás: MediaTek / HVG

Ismét aktivizálták magukat a csalók – Légy óvatos, ha ilyen SMS-t kapsz!

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×