Végre kiderült valami a manga stílusú sci-fi következő részének esélyeiről. Ezt tudjuk eddig, köszönhetően a filmek sikerproducerének!

Egészen váratlan helyen és időben, abszolút váratlan személy szájából hangzott el, hogy van értelme bízni a 2019-es Alita: Battle Angel folytatásában. Robert Rodriguez nagy szívvel készült sci-fijéről távolról is látszott, hogy rajongók rakták össze: ráérős-alaposan, éveken át előkészített projekt volt, és az egyik író-producere, egy bizonyos James Cameron is simán lemondott a rendezői székről olyasvalaki javára, aki nála jobban érzi és érti, hogy mit kell egy japán cyberpunk manga alapanyaggal csinálni.

Mert sci-fit azt ugye ő is tud (nem kicsit), de nem biztos, hogy ilyet…

Forrás: 20th Century Fox

A GameStar most észrevette, hogy a film folytatásáról nem várt személy beszélt, nagyon nem várt helyen, és pont ezért van értelme bízni abban, hogy az Alita 2 valóban elkészül. Közben emlékeztetnek rá, hogy a folytatáson nem véletlenül téblábolnak annyit az alkotók, mert bár nagyot nem robbantott a mozikasszáknál, végül megérte elkészíteni (170 millió dolláros gyártási költségre 404 milliós mozis bevétel jutott), és az utóélete alatt rengeteg rajongót szerzett, kvázi kisebb kultfilm lett. A fanok a világhálón indítottak mozgalmat az Alita folytatásáért, és ez már elégnek látszik ahhoz, hogy elkezdjenek komolyan foglalkozni vele.

Forrás: 20th Century Fox

A Deadline az első nagy áttörést is kiszúrta az ügyben: Jon Landau producer, aki – ha ez lehetséges – talán még ritkábban készít filmet, mint Cameron, az Avatar: A víz útja londoni világpremierjén megszellőztette, hogy

„Van egy kis film, az Alita: A harc angyala, amihez szívesen visszatérnénk, és megcsinálnánk a folytatást, és már beszéltünk erről Robert [Rodriguezzel], remélhetőleg meg is valósul”.

Jon Landau, Rosa Salazar és Robert Rodriguez. Forrás: IGN

Amikor egy újságíró rögtön lelkesen rákérdezett, hogy „oké, de mikor?”, Landau mosolyogva elhárította a választ, hogy hadd ne mondjon dátumot, amit később felhasználhatnak ellene. A jó hír összefoglalva az, hogy emlékezetes kampányt folytatott a második részért a főszereplő Rosa Salazar és Christoph Waltz is, és tudni lehet, hogy Rodriguez mellett Cameron ugyancsak visszatérne alkotónak. Erre Landau meg tök magától szóba hozza az Avatar premierjén??! Ez a film JÖN. Csak jönne már!

Ja, az Avatar 2-t egyébként szerencsés kevesek már megnézhették – ezt írták róla:

Ezt írják az Avatar 2-ről, akik már látták – az első visszhangok a világpremierről

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×