Film/TV

A legjobb játékadaptáció? – Új, libabőrözős előzetesen a The Last of Us sorozat

Mondhatni a legjobbra tett a Warner, amikor a Sony-val közösen összebútoroztak, hogy közösen készítsék el minden idők egyik legrandiózusabbnak ígérkező videojáték-adaptációját, a minden idők egyik legjobb narratív akciójátékának kikiáltott The Last of Us alapján.

Az HBO és a kultikus játék alkotóinak gondozásában élőszereplős formát öltő sorozatot a játékos társadalom lélegzetvisszafojtva várja, amit még azok is biztosan el fognak majd indítani, akik még csak nem is játszottak Joel és Ellie megrázó poszt-apokaliptikus kalandjával.

Hogy a Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével készülő adaptáció valóban képes lesz-e megfelelni az elvárásoknak, az csak a január 16-ra kitűzött HBO Maxos premier után fog kiderülni. Az viszont már most egészen bizonyos, hogy egy kifejezetten hangulatos és lélegzetelállítóan látványos sorozathoz lesz szerencsénk. Legalábbis ezt sejtették az első, még szeptemberben bemutatott kedvcsinálóval, és teszik egyértelművé most a legfrissebb, hosszabb, velősebb és lilabőrözősebb előzetessel.

Annak, aki esetleg nem járatos a játékban, a történet szerint a világot egy globális gomba-járvány sújtotta, amitől az emberiség nagy része két lábon járó szörnyeteggé változott, illetve ami miatt teljesen összeomlott az eddig ismert civilizáció. Van azonban egy lány, Ellie, aki valamiért immunis a járványt okozó gombaspórára, így a tragikus múltú öregedő, a civilizáció utáni világban csempészként tevékenykedő Joelt bízzák meg azzal, hogy elvigye a őt Amerika egy átellenes pontjába.

Erről a kalandos útról, és kettejük folyamatosan alakuló kapcsolatáról szól a The Last of Us, amelybe bepillantást nyerhetünk az új, minden eddiginél hosszabb ízelítőben ( és amit látva realizálhatjuk, hogy a The Last of Us lesz a Trónok Harca után/mellett az HBO legújabb húzósorozata).

Pascal és Bella mellett egyébként feltűnik majd Gabriel Luna – mint Joel testvére Tommy, Merle Dandridge – mint Marlene, Murray Bartlett – mint Frank, Nick Offerman – mint Bill, Jeffrey Pierce – mint Perry, és Anna Torv – mint Tess. Illetve egy-egy kisebb szerep erejére a játékok Joeljét és Ellie-jét, azaz Troy Baker és Ashley Johnson szinkronszínészeket is láthatjuk majd.

Ezt is olvasd el:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

899 forintért 8 játék között egy legendás RPG-t is berámolhatsz

Bódi Dániel 2024.02.02. - Érdemes most már megtanulni, hogy a magyar előfizetők különösen jól járnak…

32 perc telt el azóta...

Ennyire beteg és furcsa horrorjáték 10 évente, ha megjelenik

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

5 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

6 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

6 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

6 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

7 óra telt el azóta...