Kitörő érzelmek, óriási fordulatok, fantasztikus meccsek az első női Valorant világbajnokságon.

Egy egészen izgalmas és hosszan tartó, komoly rivalizálásokban gazdag sorozatot követően megvannak az első női Valorant világbajnokság, a Game Changers Championship 2022 döntősei. A dupla kieséses zárócsoport kezdete előtt sokan a G2 Gozen és a Cloud9 White lányait várták a végső megmérettetésre, de a párosból óriási meglepetésre csak az egyik jutott el a világbajnokság végére.

A 11 korábbi összecsapásuk során a C9 csapata ugyanis hiába kerekedett tízszer is a legnagyobb rivális Shopify Rebellion fölébe, a legfontosabb pillanatokban bemondták az unalmast. Az SR hihetetlen kitartással és némi szerencsével 2-1-re megverte őket az elődöntőben, sőt, utánuk 2-0-ás fölénnyel a Team Liquid Brazil skalpját is begyűjtötték.

Elképesztő pillanatok voltak ezek a Shopify Rebellion játékosainak és edzőjének, Rob “robwiz” Kennedy-nek is. Utóbbi például annyira elengedte magát a győzelmi mámorban, hogy mindenkinek bemutatott a túloldalon, majd Twitteren folytatta a szapulást. Ezért viszont súlyos árat kell fizetnie, hiszen pénzbüntetés mellett eltiltással jutalmazták a kapitányt, ami azt jelenti, hogy a mai berlini döntőt kénytelen lesz otthonról követni – ami nyilván komoly érvágás a már bajnok esélyes meglepetéscsapatának.

Bár az SR összes tagja kiemelkedő teljesítményt nyújtott (hároman is top 10-esek voltak az ACS-ben), a legnagyobb sztár azonban Diana „sonder” Zhang lett, aki az összes játékos között a negyedik helyen áll az ACS és az ADR rangsorában.

A G2 is hasonlóan nagy menetelésen van túl, akik fölényesen legyőzték az X10 Sapphire-et és a Team Liquid Brazilt is, míg a Cloud 9-tól mindösszesen egyetlen egyszer szenvedtek vereséget, de őket is 2-1 arányban ütötték ki.

A G2-ből a 2022-es Game Changers Championship sztárja Michaela „mimi” Lintrup volt, aki az ACS, a K/D, a körönkénti kill és a körönkénti assziszt tekintetében az első háromban végzett. A G2 csapatként is nagyon látványosan játszik, amit a kill-assist-trade ranglista legjobb hatosa bizonyít a legjobban, amely játékosokból hármat éppenséggel ők tesznek ki.

A legtöbben tehát a G2 Gozen lányait várják a kupával, míg a Shopify Rebellion csapata az esélytelenek nyugalmával, de edző nélkül veselkedhet neki a magyar idő szerint délután 5-kor megrendezésre kerülő első női Valorant világbajnokság döntőjének.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Amin felnőttünk – A 2000-es évek és gyerekkorunk 9 legjobb animesorozata

 

×