Kevin Conroy, a gamerek igaz Batmanje 66 éves korában, rák elleni küzdelemben elhunyt. A fejlesztők is tisztelegnek előtte.

Ha esetleg lemaradtál volna róla, Kevin Conroy tegnap, 66 éves korában elhunyt, miután legyőzte a bélrák. A legendás színész elsősorban Batmanként és Batman hangjaként volt ismert, legyen az a legtöbb animációs film, videojáték, sőt néhány élőszereplős film is. Conroy segített abban, hogy Batmannek jellegzetes hangja legyen a Batman: The Animated Series-ben. A karakter így egyszerre lett dühös és mitikus, de egyben mélyen emberi is.

Munkája annyira ikonikus volt, akárcsak Mark Hamill Jokere, évtizedekig ő volt Batman hangja egy rakás más projektben, köztük az elismert Arkham-sorozatban is.

2009-ben a Rocksteady kiadta a Batman: Arkham Asylum című játéksorozatot, amelyben Kevin Conroy ismét szerepet kapott, és ez örökre megváltoztatta a szuperhősös videojátékokat. Ez volt a Batman világának egyik legmeghatározóbb produkciója, így a két folytatás, amelyben szintén Conroy játszott, csak még magasabbra emelte a tétet.

Nemcsak hihetetlenül szórakoztató volt a játék, de maga Batman is többrétű karakter lett, és összetett kapcsolatot jött létre közte és Joker között. Conroynak sikerült Batman egy érettebb részét megragadnia ezekben a játékokban, hiszen nem gyerekeknek szóló projektek voltak, ami még több árnyalatot adhatott a karakternek.

Az Injustice alkotója, Ed Boon, a Rocksteady Studios és a Warner Bros. Games a közösségi médiában tisztelgett a színész előtt, a Rocksteady pedig „a mi sötét lovagunknak” nevezte Conroyt. Ed Boon megjegyezte, hogy a hangja sokak számára meghatározó volt.

Íme a cégek és kiadók bejegyzései Conroyra emlékezve:

 

 

Nyugodjon békében!

×