A kutyáknak készült videojáték ráadásul nagyban segít egy betegség kezelésében, melyben kedvenceink éppúgy szenvednek, mint az emberek.

Nemrégiben egy érdekes kutatásról számolt be a HVG, melynek központi témája, hogy bizony sajnos a kutyáknál is kialakulhat az időskori demencia. Régóta tudjuk, hogy a demencia kezelésében régóta fontos szerepet játszanak a videojátékok, sok alkalmazás igyekszik segíteni a betegség kezelését és kutatását. Azonban érdemes tudni, hogy a kutyákat érintő demencia miatt is készítenek videojátékokat.

A JoiPaw nevű startup kutyáknak szánt videojáték-sorozatot készít, aminek célja, hogy segítse a demencia kutatását négylábú társaink körében.

 

Sajnos tehát az időskori demencia a kutyákat sem kerüli el. Ennek tünete lehet, hogy a kutya már nem igazán ismeri fel a dolgokat a házban, nekimehet dolgoknak, mérges lehet korábban barátként kezelt kutyákra vagy emberekre.

„Szeretnénk segíteni a kutyáknak, hogy egészségesebb életet éljenek, és persze meg akarjuk mutatni a világnak, hogy a kutyák mennyire intelligensek” – mondta Dersim Avdar, a JoiPaw alapítója a TechCrunchnak.

A fent látható játék célja tehát nem csak az, hogy a kutyus jól szórakozzon és gamer legyen, hanem az is, hogy idővel segíteni tudjunk rajtuk.

Egyébként láttál már gamer állatokat?

Háziállatok, akik nem csak cukik, de “gamerek” is (Képek)

 

×