Egy 23 éves hacker bejutott Ed Sheeran digitális fiókjaiba, és kiadatlan zenéket lopott, amelyeket aztán kriptovalutáért adott el az interneten.

Egy brit hackernek sikerült valahogy bejutnia Ed Sheeran online fiókjaiba, és ellopni két kiadatlan dalt az énekestől, amelyeket aztán eladott az interneten – derül ki a BBC cikkéből. Adrian Kwiatkowski persze lebukott, sőt meg is kapta büntetését: 18 hónap börtönbüntetésre ítélték. Mint kiderült: nem csak Sheeran két dalát lopta el, de Lil Uzi Vert amerikai rapper 12 dalát is.

Kwiatkowskit szerzői jogok megsértésével és bűncselekmények birtoklásával vádolták, a hacker összesen 19 vádpontot ismert el.

A BBC híre szerint Kwiatkowskinak az előadó felhőalapú fiókjainak feltörésével lopta el a kiadatlan dalokat. A hatóságok 89 előadó 1263 kiadatlan dalát találták a laptopján a lefoglaláskor. Az is kiderült, hogy a dalokat Bitcoinért adta el a neten.

A hacker 148 000 dollárért (nagyjából 59,5 millió forint) adta el Sheeran és Lil Uzi Vert kiadatlan számait.

„Nemcsak jelentős anyagi kárt okozott több művésznek és produkciós cégnek, de megfosztotta őket attól, hogy kiadják saját munkáikat” – mondta Daryl Fryatt nyomozó. Alvin Bragg Jr manhattani körzeti ügyész szerint az eset azt bizonyítja, hogy „a kiberbűnözés nem ismer határokat”.

Ezt láttad már?

Eredetileg nem is Henry Cavill lett volna a Witcher, hanem… – na, ezen behalsz!

 

×