Ilyen, amikor megveszel egy promó terméket a játékodhoz, de kiderül, hogy nincs benne a kód, amivel hozzájuthatnál a jutalmadhoz. @#$%&!!

Kevés idegesítőbb dolog van, mint megvenni egy limitált szériás terméket – benne például az éppen megjelenő játékod jutalmaival, és rájönni, hogy valaki elcsente belőle a lényeget. Pedig ez vált tömegjelenséggé a Call of Duty és a Jack Link’s Beef Jerky együttműködése kapcsán – nyomozta le a PC Gamer:

a boltok polcairól ugyan nem lopták el a marhahúsfalatkákat, de a csomagolásukba rejtett MW2 XP-kódokat igen!

A problémát a Redditen osztotta meg egy csomó influenszer és felhasználó, jelentve, hogy a közelükben lévő boltokban gyakorlatilag nem maradt olyan Jack Link’s Beef Jerky, aminek a kódját ne nyúlták volna le. Tegyük hozzá, erről vastagon tehet csomagolás is, hiszen a gyártónál valamelyik géniusz remek ötletnek tartotta, hogy nem a zacskó belsejébe kell rejteni az ajándékot – elég csupán ráragasztani, lehúzható matricaként.

Forrás: Jack Link’s

Pedig nem túl nagy truváj: a chipsekbe évtizedek óta beleejtenek egy fóliázott kártyát a promócióhoz, aztán zárják a zacskót és kész. Lusta megoldás, de hatékony, mert a vásárló legalább tényleg megkapja az ajándékát –

nem úgy a marhafalatkáknál!

Az egyik redditező nem volt rest, és átvizsgálta az összes Beef Jerky-t a hozzá legközelebbi Walmart-ban, és kiderült, hogy a polcra kitett 167 darab mindegyikéről lelopták a MW2 kódot. Ezután elment más, kisebb üzletekbe is, és gyakorlatilag sehol sem talált olyan terméket, amiről ne tűnt volna el az XP-csomag.

Elég hamar kiderült, hogy szervezett akcióról lehet szó, mivel a Jack Link’s termékhez járó XP-k és egyedi skinek gyakorlatilag azonnal feltűntek az eBay-en, egyenként 6-7 ezer forintért.

Az eset több masszív kérdését is felvet.

Ki a felelős? – Kevéssé valószínű, hogy bolti szarkák (ahhoz túl tömeges jelenség), inkább az ellátási láncon kellene szétnézni, hogy valahol, egy raktár barátságos félhomályában ki tépkedhette le szisztematikusan az egészet.

Így, hogy a fizikai terméket nem lopták el, nevezhető-e bűncselekménynek? – Nem, legfeljebb rongálás szintű kihágásról van szó, mivel nem tették tönkre a zacskót és magát a húschipset, ugyanakkor a csomagolást felsértették. A bűncselekmény kategóriába már az esik, ha elkezdik pénzért árulni az ellopott cuccot.

Mit buknak a játékosok? – Nem ők lesznek a jeti. Mert a legendás bigfoot skin-je jár(na elvileg) a termékért, meg egy jelentősebb XP boostolás:

Mi tesz a gyártó, hogy több XP-t ne lehessen ellopni? – Nem sok mindent tud, hiszen visszahívni nincs értelme a terméket, áttervezni meg túl sokáig tartana; már a promóidőszak is lejárna addigra. Esélyes, hogy inkább a webshopot fogja jobban erőltetni…

Tudj meg többet a MW2-ről ITT:

Így hozhatod ki a legtöbb FPS-t a Call of Duty: Modern Warfare II-ből

 

×