Rosszul tudták a szivárogtatók (vagy Elon Musk hintett el kamu hírt): kevesebbe fog kerülni az ellenőrzött fiók, és bárki megkaphatja!

Elon Musk maga tisztázta a Dexerto és a The Verge nyomán általunk is megírt verifikációs változásokat. Az ellenőrzött (a felhasználónév mellett kis kék pipával jelölt) fiókok előfizetési díja jelentősen megdrágul, csak éppen nem annyira.

Lehet, hogy a korábbi kamu hírt épp Musk utasítására szivárogtatták ki, hogy kisebb felháborodást okozzon??

Forrás: Daily Mail

Az eredetiségre utaló plecsni lényege a megbízhatóság érzete volt: ha megláttad, hogy egy ismert ember, vagy cég fiókja ennek birtokában oszt meg tartalmakat, biztos lehettél benne, hogy nem rajongói oldalról, vagy csalásról van szó. Ezt többnyire hírességek, influenszerek, vállalatok, médiavállalkozások, kormányzati oldalak, aktivisták, különböző szervezetek kapták meg – lássuk be, kissé önkényes gyakorlat szerint.

Mostantól ennek biztosan vége – nem is akárhogyan:

Elon Musk – hol máshol – Twitteren közölte, hogy BÁRKI megkaphatja az ellenőrzött státuszt, havi 8 dollár (kb. 3.300 forint) fejében.

Ez jelentősen kevesebb, mint amiről a két napja kiszivárgott hírek szóltak, hiszen azokban még közel 20 dolláros ár szerepelt, és szó sem volt bennük arról, hogy a pipát bárki megveheti.

A Tesla és a SpaceX után most már közösségi médiabirodalmat is szerző milliárdos kíméletlenül „földesurak és jobbágyok” rendszerének minősítette a Twitter korábbi – mára páros lábbal kirúgott – vezetősége által erőltetett „kékpipás” gyakorlatot. Ezzel arra utalt, hogy igazságtalan különbségtételt teremtett, hiszen saját hatáskörben „mezei” és kiemelt felhasználókra osztotta a közösséget. Most már bárki lehet verifikált user – és ez nem mindenkinek tetszik. Elon-t viszont teljesen hidegen hagyja a háborgásuk:

„A panaszkodóknak üzenem, hogy nyugodtan panaszkodjanak tovább – mostantól 8 dollárért”

– írta. Reméljük ettől függetlenül van normális ötlete arra, hogy hogyan szűrje ki a nem megbízható fiókokat, amiket jelen állás szerint csak pénz kérdése létrehozni – akár más nevében is.

Félő, hogy erre sokaknak lesz havi nyolc zöldhasúja, és az embereket annyira, de annyira könnyű átverni:

11 teljesen kamu fotó, amit valódinak hitt a világ!

 

×