A független méréseket mindenképp érdemes lehet megvárnunk.

Az elmúlt napokban nem várt mozgolódást tapasztalhattunk az Nvidia háza táján. Nem véletlenül, hiszen mind az RTX 3060, mind pedig az RTX 3060 Ti kártyákból érkeztek új variánsok. A 3060 esetében gyengítésről beszélhetünk, a VRAM mellett a memóriabuszt is sikerült megnyirbálni. A 3060 Ti már más tészta, hiszen a GDDR6 memóriákat a papíron jobb teljesítményű, GDDR6X egységekre cserélte le az óriáscég.

Már akkor lehetett sejteni, hogy a 35%-os memória-sávszélesség növekedés pozitív hatással lehet a teljesítményre. Pár órával ezelőtt a GALAX gyártó publikált is néhány mérést, melyek első körben megdöbbentették a sokat tapasztalt fórumlakókat is.

Erősebb lett a 3060 Ti, mint a 3070?

A GALAX egy meglehetősen érdekes Twitter videóban leplezte le az újdonságot. Úgy tűnik, hogy néhány gyártó az RTX 3060 Ti Plus nevet fogja használni, melynek köszönhetően pillanatok alatt megkülönböztethetjük a GDDR6 és GDDR6X változatokat. A fentebb említett videóban több olyan screenshot is napvilágra került, melyben a gyártó arra akar utalni, hogy bizony az újdonság erősebb, mint a papíron egy kategóriával feljebb versenyző RTX 3070. 

Olyan címekben is jobban vizsgázik az olcsóbb modell, mint a Spider-Man vagy épp a Cyberpunk 2077. A közösség meglehetősen kétkedve fogadja ezeket az információkat, így mindenképp érdemes lesz megvárni a független teszteket. Az azonban nem elképzelhetetlen, hogy néhány játékban valóban kijöhet az új memóriamodulok előnye.

Így kérheted vissza a játékra költött pénzed a Steam felületén

×