Hatalmas sikert arattak a tehetséges magyar lányok az európai diákolimpián.

Idén a törökországi Antalyában, október 16. és 23. között rendezték meg a kifejezetten lányoknak kiírt informatikai diákolimpiát, azaz az EGOI (European Girls’ Olympiad in Informatics) versenyt – írta meg a Qubit. A Telex szerint a szervezők célja elsősorban az volt, hogy a versennyel bátorítsák a lányokat a számítástechnika világa felé, amit sokan tévesen és sztereotipikusan férfias szakmának tartanak.

A diákolimpia sorban másodjára került megrendezésre, amelyen összesen 44 ország, közel száz indulója vett részt, köztük is Magyarország négy tehetséges delegáltjával. A lányoknak különböző versenyprogramozási feladatokat kellett megoldaniuk, melyeket nemhogy sikerrel vettek, de hármuk az érmesek között végzett:

  • Éles Júlia , az ELTE informatikai karának hallgatója, aki középiskolásként a tavalyi, online zajló első EGOI-n ezüstérmes volt;
  • Fülöp Csilla, a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium tanulója;
  • Nagy Korina, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanulója.

De egyáltalán nem érdemes megfeledkezni a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjáról, Nagy Boglárkáról sem, aki remek eredménnyel a középmezőnyében végzett. Külön öröm, hogy Éles Júliának különdíjként egy gyakornoki pozíciót ajánlott fel a Boston Consulting Group, amelyet az egyetem második évének elvégzése után tölthet be.

A Leet csapata ezúton is gratulál a magyar lányoknak a kiemelkedő eredményükhöz!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Egy 17 éves MAGYAR srác ötletét csinálja meg a LEGO – Jön a LEGO-csocsó!

 

×