Az Epic Games Store ismét frissített egyet a heti ajándékain, melyeket ezúttal is hatalmas butaság volna otthagyni.

Az Epic Games hetente cserélődő teljesen ingyen osztogatott ajándékaira eddig sem nagyon panaszkodhattunk, most azonban egy egészen különleges alkotással örvendeztet meg bennünket, amire hatványozottan érdemes lecsapni.

A Steam legnagyobb riválisaként számon tartott Epic Games Store e heti, október 20-tól ingyenesen letölthető játékai között ugyanis ott figyel minden idők egyik legjobb poszt-apokaliptikus játéka, a Fallout 3. Persze a másik igényelhető ajándékról sem érdemes megfeledkezni a Bethesda klasszikusának árnyékában, hiszen az Evoland sem kevésbé rossz játék, csupán marketingben rosszabb.

A Fallout harmadik, és a sorozatban egy teljesen új perspektívát meghonosító részét manapság nem sokaknak kell bemutatni, hiszen már a 2008-as megjelenésekor is ódákat zengtek róla, amit csak a spinoffja, a New Vegas volt képes túlszárnyalni. A Fallout 3 kétségtelenül a sorozat csúcsa volt – még ha ezzel a legnagyobb rajongók nem is értenek egyet, hiszen a kritikai siker mellett a széria ezzel az etappal vált mondhatni „mainstreammé”. Vagyis olyanok is rácuppantak, akik soha korábban egyetlen Fallouthoz sem szagoltak hozzá, vagy még csak nem is hallottak róla.

Az ingyenes Fallout 3-ra pedig kifejezetten érdemes lecsapni, ugyanis a Game of the Year Editiont osztogatják ingyen és bérmentve, ami az alapjáték mellett az

  • Operation: Anchorage
  • The Pitt
  • Broken Steel
  • Point Lookout
  • Mothership Zeta

című kiegészítőket is tartalmazza.

 

A második ingyen játékot talán már érdemes lehet röviden bemutatni, mert ez már aligha jutott el akkora tömegekhez, mint a nukleáris háború sújtotta poszt-apokaliptikus kalandot. Az Evoland tulajdonképpen egy RPG-meta játék, a szó legszorosabb értelmében.

A történet során ugyanis pontosan úgy változik a grafika és a játékmenet, ahogyan a játéktörténelem során fejlődtek: a legegyszerűbb monokróm pixelgrafikából eljutunk szépen a mai megjelenésig. Mindeközben egy csomó kikacsintás, poén és visszautalás is akad a régi, kultikus játékokra, legyen az a Zelda, a Diablo, vagy a Final Fantasy.

A legjobb pedig, hogy az Epic a Legendary Editiont adja ingyen, azaz nemcsak az alapjátékot, hanem az Evoland: A Short Story of Adventure Video Games Evolution, illetve az Evoland II: A Slight Case of Spacetime Continuum Disorder rövid és könnyen megjegyezhető című folytatásokat is megkapjuk.

A játékokat a mai naptól, azaz október 20-tól egészen október 27. délután 5 óráig lehet teljesen ingyenesen az Epic Games Store-os könyvtárakhoz adogatni, ahol az akció lejárta után is elérhetőek maradnak.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Nem is gondolnád, de ebből a 9 sikersorozatból VIDEOJÁTÉK is készült

 

×