Szép lassan jönnek az intézkedések, melyek egyre inkább azt a célt szolgálják, hogy ne tudjuk mindenki számára megosztani a Netflix előfizetésünket.

Nem is olyan rég a Netflix bejelentette, hogy komoly mértékben megcsappant az előfizetők száma, aminek a következménye az lett, hogy egyre több intézkedés született a kiadások csökkentése és a bevételek növelése érdekében. Egyrészt létrejön egy olcsóbb Netflix csomag, ami viszont reklámokat jelenít meg a felhasználók számára. A Netflix másik lépése, hogy szeretné megakadályozni, hogy az emberek megosszák egymással a jelszavukat, ezzel ugyanis nagyon sok előfizetőtől és persze bevételtől esnek el. Így új funkciók jönnek létre, amik ezt a tendenciát csökkentik, és segítik az embereket az átállásban.

Létrejött a Profile Transfer, amivel minden eddigi tevékenységet át tudunk vinni más profiljából a sajátunkba.

Hamarosan tehát egyre több olyan funkció jelenik meg a Netflixen, ami megakadályozza, hogy haverunk előfizetését használjuk. Például egyes országokban már felárat kell fizetni, ha más háztatás használja ugyanazt az előfizetést. A Profile Transfer abban segít, hogy ha új előfizetést kötünk, akkor a haver korábbi profilján végzett minden tevékenységet (keresések, kedvencek, ajánlások stb.) át tudjuk vinni az új, saját fiókba.

„Az emberek mozognak, a családok gyarapodnak, a kapcsolatok véget érnek. Ennek ellenére a Netflix-élménynek változatlannak kell maradnia” – írta sajtóközleményében a Netflix termékmenedzsere, Kosztin Timi.

„Elindítjuk a Profile Transfert, ami lehetővé teszi, hogy azok, akik az ön profilját használják, megtarthassák az ajánlásokat, a megtekintési előzményeket, a kedvenceket és egyéb beállításokat, amikor új előfizetést kötnek.

Nem ez az első lépés, amelyet a Netflix már bevezetett a jelszómegosztás ellen. Bár a Profile Transfer látszólag segíti az embereket, ennek célja, hogy mindenki új előfizetést indítson. A Netflix idén már öt latin-amerikai országban díjat számol fel abban az esetben, ha valaki az előfizetést több háztartásban szeretné használni. Ezekben az országokban most olyan rendszert tesztelnek, amit valószínűleg majd a világ minden táján bevezetnek, hogy megakadályozzák a végtelen jelszómegosztást.

Az Argentínában, Salvadorban, Guatemalában, Hondurasban és a Dominikai Köztársaságban élő ügyfeleknek tehát most extra díjat fizetnek, ha két hétnél tovább használnak egy előfizetést az elsődlegesen beállított lakóhelyükön kívül. Argentínában 219 peso (kb. 660 forint) egy plusz háztartás hozzáadása, a többi országban 2,99 dollár (kb. 1160 forint).

Ezt láttad már?

Nem kell sokat fizetni a Netflixért – Jön a szolgáltató eddigi legolcsóbb csomagja

 

×