Egyre több információ tűnik biztosnak, ám vannak még nyitott kérdések.

Jövő héten az előrendelők nekieshetnek a Modern Warfare II kampányának, míg október 28-án mindenki számára kinyílnak a szerverek kapui. A fizetős alapjátékot is sokan várják, ám talán még többen csorgatják a nyálukat a novemberben érkező további két módra is. Ezek mindegyike az új cím játékmotorjára és infrastruktúrájára épül majd, így éles váltás lehet az előző három rész után.

A DMZ és Warzone 2 teljesen ingyenesen elérhető lesz mindenki számára, nagy eséllyel egy közös kliensben kapnak majd helyet. A PC, PS4, PS5, Xbox One, és Xbox Series X/S platformra megérkező újdonságok megjelenésének pontos időpontja november 16. a jelenlegi állás szerint. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy már a Warzone Pacific idején is voltak csúszások, pedig az valójában csak egy nagyobb javítócsomag volt, nem pedig egy új játék. A játékosokban egyre több kérdés merül fel a váltással kapcsolatban, a jelenleg legbiztosabbnak számító információkat, pletykákat igyekeztünk összegyűjteni. 

Nézzük is, hogy milyen módon történhet az átállás!

Az „eredeti” Warzone jövője

Az biztos, hogy a jelenlegi battle royale cím utolsó nagy frissítése a Vanguarddal közös Season 5 Reloaded volt. Ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben egyik sem kap javításokat, ám ezek mérete, tartalma és gyakorisága bizony jelentős eltérést mutathat a jelenleg megszokott ütemtervekhez képest.

A jelenlegi információk alapján a játék Warzone Caldera néven folytathatja majd tovább. A Raven Software csak a legnagyobb szigetet tartaná meg, Rebirth Island és Fortune’s Keep megszűnik létezni a régi kliensben. A korábban megvásárolt kozmetikai tárgyakat továbbra is használhatjuk majd.

Warzone 2-ben is használhatjuk a skinjeinket?

Szó szerint nem mondták ki a fejlesztők, de a június eleji blogbejegyzésük szövege nem túl sok jóval kecsegtet. Azok a felhasználók, akik az elmúlt 3 évben egy vagyont pakoltak a játékba, most joggal szomorkodhatnak. A Warzone 2.0 a Modern Warfare II megújult rendszerét használja, legyen szó fegyverekről, mechanikákról vagy épp a játékosok virtuális raktáráról. Ez bizony azt jelenti, hogy a régi skinjeinket nem használhatjuk az új címben, teljesen a nulláról kell kezdenünk az inventory kialakítását. Valamennyire érthető döntés az Activision részéről, ám a felhasználók oldaláról szemlélve nem sokan fognak örülni, az már biztos.

Mi a helyzet a CP pontokkal?

Míg a kozmetikai tárgyak esetében meglehetősen konkrét válasszal rendelkezünk, addig a CP pontok helyzete nem ennyire egyértelmű. Az elmúlt évek során a három fő címben folyamatosan gördültek tovább, jó kérdés, hogy a Modern Warfare II esetében mi lesz a végső döntés.

Amíg nincs teljesen hivatalos döntés, érdemes kivárni, remek ötlet lehet megtartani a maradék Warzone/Vanguard pontjainkat. Ha a pontokat megkapjuk az idei részben, akkor örülhetünk, ha nem, akkor pedig amúgy is olyan Warzone skinekre költhetjük el, melyeket nem tudnánk használni a 2.0-ás verzióban. Azzal járunk a legrosszabbul, ha most elköltjük a maradékot, hiszen ha később kiderül, hogy mégiscsak vihetjük tovább, akkor két szék között esünk.

Bírni fogja a gépem?

A Modern Warfare II gépigényét figyelembe véve kijelenthetjük, hogy hatalmas változásra nem kell számítanunk, a személyes béta tapasztalatok is ezt erősítették. Ha a Warzone első része korrektül fut a jelenlegi masinánkon, akkor nem kell aggódnunk a második rész miatt sem. A Modern Warfare II gépigénye a következő:

Minimum 

  • OS : Windows 10 – 64 Bit
  • CPU: Intel Core i5-3570 vagy AMD Ryzen 5 1600X
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 960 vagy AMD Radeon RX 470
  • Video memória: 3GB
  • RAM: 16GB RAM
  • Szabad tárhely: 25GB
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis
  • Grafikai driver: NVIDIA: 516.79 vagy AMD: 21.9.1

Ajánlott

  • Op. rendszer: Windows 10 – 64 Bit
  • CPU: Intel Core i7-4770K vagy AMD Ryzen 7 1800X
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 vagy AMD Radeon RX 580
  • Video mamória: 3GB
  • RAM: 16GB RAM
  • Szabad tárhely: 25GB
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis
  • Grafikai driver: NVIDIA: 516.79 vagy AMD: 21.9.1

Jelenleg a fenti információkkal rendelkezünk az átállással kapcsolatban, ám meglepődnénk, ha az elkövetkezendő két hétben ne érkezne egy fejlesztői, hivatalos blogbejegyzés. Abban remélhetőleg választ kapunk a jelenlegi, nyitott kérdésekre, hogy minél jobban felkészülhessünk az átállásra. A fejlesztők bármikor változtathatnak a pár hónapos döntéseiken, így akár az is előfordulhat, hogy valamilyen formában kompenzációt kapnak a korábbi, sokat költő játékosok a népharag elkerülése érdekében.

Az egyik legjobb Playlist? – Ezekkel a Warzone módokkal játszunk a héten

×