Bár a Call Of Duty 2023-ig biztosan megjelenik PS-en, a Sony attól fél, hogy az Activision felvásárlása elegendő lehet ahhoz, hogy mindenki konzolt váltson.

Talán a PlayStation tulajdonosok tudják a legjobban, hogy a Sony mindig extrákat kínál a Call of Duty játékokban, köszönhetően egy korábbi Activisionnel kötött megállapodás értelmében. Nyilvánvalóan a cég tart attól, hogy a Microsoft ronthat a saját helyzetén azzal, hogy fel kívánja vásárolni az Activision-Blizzardot. A Sony vezetője még arra is képes volt, hogy Európába repüljön, hogy a hatóságoknál tegyen panaszt a felvásárlás jogi részleteiről.

Most kijelentették, hogy az Xbox által kínált Call Of Duty ajánlatok eltántoríthatják az embereket attól, hogy PlayStationt vegyenek.

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága (CMA) jelenleg azt vizsgálja, hogy a felvásárlás megfelel-e a versenytörvényeknek. A Microsoft nemrég közölte a CMA-val, hogy „nem áll szándékában elvenni a Call of Duty-t a játékosoktól”, és ha megtenné, az „elcsúfítaná a Call of Duty-t és az Xbox márkát is”. Ennek ellenére a Sony úgy gondolja: ez nem teljesen így van.

A Sony közölte a CMA-val, hogy még ha a CoD-játékok elérhetők maradnak is PlayStation rendszeren, a felvásárlás után a Microsoft hátrányos helyzetbe hozhatja a Sony-t azzal, hogy növeli a különbséget az Xboxos és PlayStationös CoD-verziók között – írja a VGC.

A Sony szerint a játékosok arra számíthatnak, hogy Xboxon a Call of Duty játékok extra tartalmakat kapnak, és a játék jobban illeszkedik majd az Xbox konzol hardveréhez. Ezek a tényezők valószínűleg befolyásolják majd a játékosok konzolválasztását.

Sőt, a Microsoft berakhatja a Call Of Duty-t az Xbox Game Pass-ba, amely az elmúlt tizenkét hónapban körülbelül 3 milliárd dollárt hozott. Szerinted is az Xbox mellett dönthetnek a jövőben a Call of Duty rajongók?

Ezt láttad már?

Még gombócból is sok! – Irdatlan mennyiségű pénzt termel az Xbox Game Pass

 

×