Összeszedtük a jelenleg elérhető legjobb PlaySatation és Xbox játékot, melyekért nem kell 3000 forintnál többet fizetnünk.

Manapság egy gamernek kétszer is meg kell gondolnia, hogy megveszi-e azt a bizonyos játékot amit kinézett magának, vagy inkább vár még vele pár akciót, hátha valamikor majd olcsóbban is le tud rá csapni. Persze a videojátékok sosem számítottak olcsó kikapcsolódásnak, de ebben a rohanó, stresszel és fáradalmakkal teli világban már nemcsak egy drága hobbi, hanem egy igen hatékony stresszoldási forma.

Ezért is gondoljuk, hogy senkinek nem kell lemondania a kedvenc időtöltéséről, hobbijáról, stresszoldási módszeréről, amiben óriási szerencsére kiváló partnerek a platformok és a digitális boltok üzemeltetői. A digitális boltok polcain jellemzően mindig találunk valami igazán nekünk való akciót, amelynek köszönhetően szinte sosem kell teljes áron videojátékot vennünk.

Persze ennek ára is van, hiszen az így megvásárolt játékok általában nem a legújabb megjelenésű címek, illetve sok közöttük a marketinggel spóroló független fejlesztés. Ha viszont ez egyáltalán nem zavar minket, hajlandóak vagyunk a spórolás oltárán ennyi kompromisszumot kötni, illetve mindenre is nyitottak vagyunk, akkor érdemes lesz a LEET hetente jelentkező Akciófigyelőjével tartani.

Alaposan átnézzük ugyanis a platformok összes elérhető akcióját, és kiválasztjuk azt a pár játékot, amivel nemcsak nagyon, de tényleg nagyon sokat tudunk spórolni, de cserébe igazán kiváló szórakozást nyújtanak – sokszor még jobbat, mint egy AAA-nak titulált több tízezer forintos akármibármi.

Ebben az Akciófigyelőben a PlayStation és az Xboxos akciókat nyálaztuk át a 6-6 legjobb, 3000 forint alatti ajánlatért.

XBOX SPÓROLÁS OKTÓBER 18-IG

1. Bud Spencer & Terrence Hill: Slaps and Beans

ÁR: 595 forint | STÍLUS: beat’em’up

Magyaroknak kötelező! A legendás olasz filmes páros, Bud Spencer és Terrence Hill kultikus filmjein alapuló pofonosztó játék, amit egyedül, vagy egy jó cimboránkkal, vállt vállnak vetve bunyózhatunk végig.

2. Ion Fury

ÁR: 3045 forint | STÍLUS: retro FPS

Itt 50 forinttal csalok, remélem ez még nem főbenjáró bűn. Mindegy is, mert az Ion Fury az összes fillért megéri, annyira zseniális cucc lett. A játék mesterien idézi a kult-klasszikus FPS-eket, aki imádta a Doomot és a Duke Nukemet, annak kötelező darab.

3. Machinarium

ÁR: 1040 forint | STÍLUS: klasszikus kalandjáték

Egy csodálatos, kézzel rajzolt point and click kalandjáték, ami egy utópisztikus steampunk világba repíti a játékost. Elképesztő művészi munka van a Machinarium mögött, aminek képi világát a klasszikus sci-fi és steampunk témájú könyvek borítói ihlették. Viszont nem mindenkinek ajánlható, mivel egy klasszikus kalandjáték, azaz egészen nehéz fejtörőket kell megoldani benne, minimális segítséggel. Ettől függetlenül egy hatalmas kincs, amit mindenképpen érdemes elkezdeni.

4. The Surge 2

ÁR: 2650 forint | STÍLUS: souls-like akció-RPG

A The Surge 2 már a megjelenésekor nagyon elbújt a mezőnyben, pedig egy igen korrekt souls-like sci-fi. A világot persze nem váltja meg, de egészen kellemes szórakozás – már amennyire egy souls fajta-féle cucc az lehet.

5. Dead Cells

ÁR: 2990 forint | STÍLUS: roguelike

A Dead Cells az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb platformere, ami még úgy is a képernyő elé szögezi játékost, hogy folyamatosan kinyírja. A Dead Cells az egyik legjobb roguelike cím valaha, ennyiért pedig szinte ajándék.

6. Crypt of the Necrodancer

ÁR: 595 forint | STÍLUS: roguelike ritmusjáték és RPG

A Crypt of the Necrodancer – a Dead Cells-hez hasonlóan – az egyik legjobb a műfajában, igaz, nem kicsit csavar a formulán. A játék ugyanis nemcsak roguelike, hanem egy ritmusjáték is egyben, azaz zenére kell szinte mindent csinálnunk: lépnünk, harcolnunk és teljesítenünk a pályát. Ez a játék minden idők egyik legszórakoztatóbb alkotása, ami alig 600 forintért nevetségesen olcsó.

Ezekre is érdemes még figyelni:

  • Shady Part of Me – 2080 forint
  • The office Quest – 1030 forint
  • What Remains of Edith Finch – 1195 forint
  • Firewatch – 995 forint

PLAYSTATION SPÓROLÁS OKTÓBER 27-IG

1. Dishonored – Definitive Edition

ÁR: 1772 forint | STÍLUS: akció-kalandjáték

Az Arkane Studios eddigi legjobb alkotása a Dishonored-sorozat, ami tökéletes szellemi örököse a Bioshock-SystemShock kultikus párosnak. Mivel a fejlesztők nagyon szerencsésen művészi látványvilággal terveztek, így 10 évvel a megjelenése után sem kellett a felbontáson túl sokat változtatni a Definitive Edition-ben ahhoz, hogy máig jól nézzen ki.

2. Dishonored 2

ÁR: 1418 forint | STÍLUS: akció-kalandjáték

A Dishonored 2 a folyatatások iskolapéldája, és bár sok kritikát kapott a kevés újdonság miatt, az egyik legtökéletesebb és leghangulatosabb steampunk játék az elmúlt néhány évből. A történet pár évvel az első rész után veszi kezdetét, és bár választhatjuk a korábbi főhőst is, úgy az igazi, ha a hercegnővel, Emily-vel veselkedünk neki az izgalmas kalandnak.

3. Sleeping Dogs – Definitive Edition

ÁR: 1348 forint | STÍLUS: nyílt világú akció-kalandjáték

A Sleeping Dogs egy méltatlanul elfeledett játék, pedig egy igazán nagy nevű sorozat, a True Crime tagja akart lenni – még a fejlesztése elején. Az átlagos játékos első ránézésre simán rásütné a GTA-klón billogot, nagyobbat azonban nem is tévedhetne. Bár a játékban valóban oda megyünk, ahová csak akarunk, és különféle járművekbe pattanhatunk, és itt is főszerepet kap a bűnözés. A Sleeping Dogs mégis meghaladja a klón fogalmát, és olyan harcrendszert és sztorit villant, amit bizony még a nagynevű GTA is bármikor megirigyelne.

4. Assassin’s Creed Unity

ÁR: 2847 forint | STÍLUS: akció-kalandjáték

Bár 2014-ben a Unity inkább az AC-sorozat legmélyebb pontjával volt egyenlő, mára azonban inkább egy jobb sorsra érdemes játékként hivatkozunk rá. A Ubisoft fejlesztői ugyanis nemhogy kijavították az összes megjelenéskori hibát, de tényleg egy olyan játékká tették a Unity-t, ami még most is büszkén megállná a helyét egy teljesen új címként.

A Unity egyszerűen gyönyörű, a parkour pedig itt volt a csúcspontján. A történet és a főhős is jóra sikeredett, és bár a kooperatív részek még midig idegesítőek, az 1700-es évek végi párizsi forradalmi hangulat mindenért kárpótol.

5. Mad Max

ÁR: 2339 forint | STÍLUS: nyílt világú akció-kalandjáték

Egyszerűen érthetetlen, hogy 2015-ben miért húzta le a gamer sajtó a Mad Max játékot, ami nemcsak gyönyörű, hanem a mai napig egy elképesztően szórakoztató kaland is. Max videojátékos kalandja nyers, zord és brutális, tele erőszakkal, verekedéssel, és autós üldözésekkel és összecsapásokkal, melyek hihetetlenül látványosak. A játékban emellett túl is kell élnünk, benzin és víz után kell konstans kutatnunk, fejlesztenünk kell a verdát is, hiszen az autós ütközeteken túl a sivatagi homokvihar veszélye is fenyeget.

6. Manhunt

ÁR: 2754 forint | STÍLUS: akció-kaland-horrorjáték

A Rockstar egyik legnagyobb klasszikusa, ami annak idején hatalmas médiavisszhangot keltett az explicit brutalitásával. A Manhunt az egyik legvéresebb és legkegyetlenebb játék, ami valaha készült, és bár megélt egy folytatást is, aligha valószínű, hogy ez a széria bármikor is feltámad. Így hát maradt a kult-klasszikus, amit szerencsére már a modern konzolokon is végig lehet játszani – meglehetősen olcsón!

Ezekre is érdemes még figyelni:

  • Warhammer Pack: Hack’n’Slash – 2749 forint
  • Deus Ex: Mankind Divided – 1348 forint
  • Bully (Canis Canem Edit) – 2754 forint
  • Prey – 2647 forint
  • Worms World Party (PS1 Emu) – 1217 forint

Természetesen mindkét platformon még egy csomó leárazott játék közül válogathatsz, de ha igazán sokat akarsz spórolni, és a lehető legjobban szeretnél szórakozni, akkor a fenti címeket tudom a legjobb szívvel ajánlani.

Erről se maradj le:

Álommeló? – Hogyan lehetsz munka mellett “hivatásos” játéktesztelő?

 

×