Nem gondoltuk volna, hogy a legjobb vérfürdőket pont a Disney+ fogja szállítani! Ja, és ismered Rómeó exét, akivel Júlia előtt kavart? Kár volt kirúgni!

Olyan tartalmak érkeznek a Disney+-ra, amiket a szolgáltató hazai megjelenése előtt aligha feltételeztünk volna. A stúdió mindenkinek édes mesék, óriás szemű cuki állatkák és gyerekek, vagy olyan mókás klasszikusok nyomán lett ismert, mint a Macska az űrből.

Erre most a legjobb kortárs horrorok és thrillerek olvasztótégelye lesz?!

Nézzük mit pakol fel a kínálatba a Disney+ hétfőtől! Nem csak a vér fog folyni – lesz itt tovább bonyolódó Star Wars titkosügynökösdi és egy csomó ázsiai ínyencség, a hátborzongató reality-től a rejtélyes krimiig.

The Walking Dead 11. évad 18. rész – október 10.

A végkonklúzióhoz közelítő zombidráma egyre több áldozatot követel – közben pedig Maggie és a gyereke apját anno csúnyán kiklopfoló Negan valószínűtlen buddy movie-jává nemesedik. Lauren Cohan-t és Jeffrey Dean Morgan-t hamarabb kellett volna összeereszteni, annyira jól működik köztük a kémia. Kár, hogy erre a végére jöttek rá, de a furcsa duó legalább jól felhúzza a finálét.

 

Star Wars: Andor 1. évad 6. rész – október 12.

A Zsivány egyes előzményeit feldolgozó sorozat nyitó évadja (bejelentették már a másodikat is) a feléhez érkezik, szóval a váratlan sikert bőven van még hová fokozni. Reméljük sikerül, mert a titkos mozgalomról szóló eddigi epizódokat külön-külön, és az egész sorozatot is elkezdte komolyan értékelni a közönség!

 

Candy: Halál Texasban (Candy) 1. évad 1. rész – október 12.

Brutálisan feszült minisorozat, egy vérfagyasztóan nyugodt Jessica Biel-lel. Kizárt, hogy minden rendben van az általa remekül alakított Candy Montgomery-vel, aki a ’80-as években egy ideális családanya szerepében tetszeleg – de csak addig, amíg a vágyai nem győznek a konvenciók felett. Szabadulni akaró gyilkos ösztön robban fel az asszonyban, és pont van a közelben egy balta. Megtörtént események alapján.

 

A nagy öreg (The Old Man) 2. évad 1. rész – október 12.

A nagy öreganyja térdkalácsát a címadónak: ezt most pont nem kellett volna lefordítani, de legalább szólni tudunk, hogy az unalmas magyarítás valójában a frenetikus Jeff Bridges és John Lithgow véres jutalomjátéka, valahol a Bourne-rejtély – James Bond tengely közepén, és már a 2. évad is elrajtol belőle. A hosszú évek óta inkognitóban élő CIA-ügynökre rátalál a bosszúszomjas múlt, ám a jelek szerint nem tudja kivel szórakozik. Jeff-hez képest a Taken Liam Neeson-ja egy tündérkeresztanyu.

 

American Horror Stories 2. évad 7. rész – október 12.

Néhány kifejezetten lapos epizód után van remény, hogy az öncélú gusztustalankodás helyett ez végre igazán izgalmas lesz. Nem mintha egy nekrofil hajlamaira éppen rádöbbenő lány kórházi proszektúrát is megjáró sztorija ne bővelkedne gyomorforgatásban. Ha nem rontják el, hullajó buli lesz.

 

A túlélő zóna (The Zone: Survival Mission) 1. évad 8. rész – október 12.

Nagyon mókás dél-koreai reality: félig-meddig Squid Game, valós játékosokkal, akikkel itt persze nem történhet nagy baj, de ettől még jól halálra rémisztik őket. A különböző kreatív ijesztgetéseket négy órán át kell „túlélni”, és persze egy küldetés nem küldetés…

 

Szerelmes hazugságok 1. évad 3. rész – október 12.

Az előző reality egyfajta reciproka: villába költözős, igaz szerelmet keresős (ha-ha) vetélkedő, sok szép ázsiai emberrel, aligruhában. Nem is akar többet, mint aminek hangzik, de legalább szórakoztató nézni, hogy hogy lehet ezt a műsortípust üdítően másképp csinálni, ahhoz képest, amit eddig megszoktunk.

 

A jog nevében (May It Please the Court) 1. évad 7-8. rész

Ha már Dél-Korea, akkor ezt a bírósági drámákat, maffiafilmeket és önmegvalósítós vígjátékokat ötvöző minisorozatot sem érdemes kihagyni. A felfüggesztése után visszatérni akaró ügyvédnő újabb útja a csúcsra jó pár meglepetést tartogat, de nem ejtették a fejére, ügyesen mozgatja a szálakat.

 

Rozalin (Rosaline) – október 14.

Ez is elég menő hulu-s importnak tűnik, mint a néhány hónapja átvett A hercegnő. Mindenki ismeri minden idők legszerelmesebb történetét, az ellenségeskedő családból érkező Rómeó és Júlia drámáját.

De ki ismeri Rómeó exét, Rozalint?! … Na, neki is ez a baja!

Meg az, hogy a legkevésbé sem örül annak, amit a szoknyapecér hírében álló volt pasija művel. De hogy lesz a Rómeó és Júlia ismert története mögött álló Rozalin minden esemény erdendő mozgatórugója, még ha ezt amúgy rohadtul nem is akarja? Jó lesz végigröhögni – alig várjuk!

 

Ja, egyébként mi, magyarok – a változatosság kedvéért – már a Disney-t is túl sértőnek találjuk:

Meleg szerelem miatt a Disney+-t is bepanaszolja a magyar Médiatanács

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×