A játék bár lebilincselő történettel bír, a platformer részekbe nagyon sokan bele fognak őszülni.

Ugyan nem most, hanem még július közepén jelent meg egy újabb magyar fejlesztésű játék, sokak számára könnyen radar alá csúszhatott. Pedig egy egészen remekül festő, leginkább az Inside és a Limbo hangulatát idéző alkotásról van szó, amit egy kifejezetten tehetséges magyar alkotó hozott tető alá, méghozzá 14 hónap alatt.

A Bob: A thousand lives egy Bob nevű kisfiú szürreális kalandját követi nyomon, aki a halála után egy különös, rejtélyekkel teli világba kerül. Számtalan kihívás mellett Bob egyik legfontosabb feladata, hogy ebben a különös világban elkerülje az elemésztő múltat, ami egy gonosz köd-lény formájában próbálja megszakítani a folytonosságot Bob idővonalában, gátolva ezzel a kisfiú célját ami nem más, minthogy végre békében nyugodhasson – mutatja be játékát Putnai Csaba fejlesztő.

Eszerint a Bob: A thousand lives alapvetően egy történetorientált platformer, ami Csaba szerint a klasszikus precíziós platformerek játékmenetét hivatott megidézni. Ez azt jelenti, hogy ha a földön és időntúli történet végére szeretnénk jutni, akkor bizony nem lesz könnyű dolgunk. A platformer részek kifejezetten nehezek, a teljesítésükhöz pedig nagyfokú precizitásra lesz szükség, segítséget vagy könnyítést a játék nem fog adni.

Üröm az örömben, hogy szinte az összes hazai független fejlesztéshez hasonlóan ez a magyar csoda is csak PC-re jelent meg, azaz aki kíváncsi rá, annak a Microsoft Store-ban kell keresnie. Cserébe viszont nem egy drága mulatság, mindösszesen 10 eurót ~ mostanság 4200 forintot kér érte a fejlesztő. Magyar játékot pedig nagyon ajánlott is megvásárolni, hiszen így tudunk hozzájárulni az összes jövőbeli alkotás megszületéséhez.

Ezekről a magyar játékokról sem érdemes lemaradni:

Amikre büszkék lehetünk! – 19 remek MAGYAR játék, amire érdemes várni

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×