Egy különleges művelet során elhunyt a 4A Games vezető animátora.

Andrii Korzinkin, a 4A Games tehetséges animátora, aki a Metro Exodus fejlesztéséből is alaposan kivette a részét, a napokban egy ukrán katonai művelet során tragikus körülmények között életét veszítette. A fejlesztő halálhírét korábbi kollégája, a jelenleg szintén Ukrajnában tartózkodó Leonid Stepanov dizájner írta meg Twitteren, majd nem sokkal később LinkedInen is megerősítették.

„Andrii ‘Nizrok’ Korzinkin meghalt, miközben harci küldetést teljesített Ukrajna függetlenségéért, szuverenitásáért és területi integritásáért folytatott harcban” – írta Stepanov. Egy tehetséges animátor, hihetetlen ember és igazi hős”.

Korzinkin karrierjét 3D-s animátorként kezdte az ukrán Pixelation stúdióban, ahol leginkább az Angel Baby című tévésorozaton dolgozott. Ezután 2017-ben igazolt át a játékiparba a 4A Gameshez, mint vezető animátor, így jelentősen kivette a részét a 2019-ben megjelent Metro Exodus című poszt-apokaliptikus akciójáték fejlesztéséből. Miután Oroszország az év elején megszállta Ukrajnát, Korzinkin önként jelentkezett az ukrán hadseregbe.

Sajnos nem a 4A Games az egyetlen ukrán stúdió, amit tragikusan sújtott a háború. A STALKER 2 fejlesztői, a GSC Game World közül sokan óvóhelyekről, átmeneti szállásokról kellett dolgozniuk, de többen közülük szintén beálltak az ukrán seregbe. Csak remélni tudjuk, hogy ők még életben vannak.

Ezt is olvasd el:

Íme a jövő: Ingyenes kiállításon MAGYAR művészek AI-val készített képei

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×