Rájár a rúd a Huawei telefonok tulajdonosaira. Hamarosan megszűnik az HBO Max alkalmazás támogatása a készülékeken.

Nemrég az HBO Max felhasználók e-mailben kaptak értesítést arról, hogy a Huawei készülékek esetében megszűnik az HBO Max támogatása – számolt be róla a HVG. Egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy a megszüntetés mikor lép életbe, és hogy konkrétan mely modelleket érinti – valószínűleg mindegyiket.

„Az HBO Max telepítése a hivatalos Google Play Store-on kívül máshonnan nem támogatott. A Huawei telefonok és táblagépek már nem támogatottak” – olvasható az HBO honlapján.

Ez tehát azt jelenti, hogy az HBO Max már nem lesz elérhető a Huawei készüléken, nem lehet telepíteni, filmet nézni vagy letölteni. Vége! Egyelőre azt sem lehet tudni, mi lesz azokkal, akik telefonján még ott van az applikáció.

A HWSW szerint a döntés hátterében az állhat, hogy a Huawei nem kapta meg a platform által használt DRM-megoldás (Widevine DRM) egy későbbi verziójának licencét, mely lehetővé tenné a védett tartalmak lejátszását ezeken az eszközökön. Ezt kiterjedten használják más streamingszolgáltatók is, ezért ha tényleg ez áll a háttérben, lehet, hogy az HBO Maxon kívül a jövőben más platform is visszavonja a támogatást a Huawei készülékektől.

Úgy tűnik, egyre kevésbé éri meg Huawei telefont venni, nem igaz?

Borítókép: NapiDroid

Update:

„Szeretnénk jelezni, hogy az HBO Max alkalmazás és a többi hasonló streamingszolgáltató – például a Netflix – applikációja továbbra is egyszerűen letölthető a Huawei készülékekre a gyártó saját alkalmazásáruházán, az AppGalleryn keresztül. Mindez igaz a Huawei újabb – Huawei Mobile Services (HMS) rendszerrel működő –, valamint a korábbi – Google Mobile Services (GMS) rendszer alapú – okostelefon modelljeire is. A videólejátszás az HBO Max alkalmazásban mind az új, mind a régi típusú modellek esetében működik jelenleg is” – jelezte lapunknak a Huawei Fogyasztói Üzletágának sajtókommunikációs tevékenységét segítő ügynökség.

Ezt láttad már?

Jönnek a problémák? – Rezgő kamera miatt zsibbad az iPhone 14 tulajdonosok agya

 

×