A fő cím és a Warzone 2.0 mellé egy harmadik lehetőség is csatlakozik.

Az elmúlt fél évben többször is felmerült a pletyka, hogy az új Call of Duty cím nem csak a Warzone életciklusába szólhat bele. A legtöbb leaker úgy értesült, hogy egy harmadik, valamennyire különállónak tekinthető mód is érkezik a Modern Warfare II-vel.

A játékmód kódneve DMZ volt, ám nem lehetett tudni, hogy valóban ez lesz-e a végleges név is vagy esetleg valami hangzatosabb címet kaphat. Abban sem volt egyetértés, hogy milyen modellt választ mellé az Activision. Sokan a Warzone-hoz hasonló ingyenességre tippeltek, ám az sem volt kizárható, hogy a Modern Warfare II megvételéhez kötik a fejlesztők. Csütörtök este végre több dologra is fény derült a Call of Duty NEXT eseménynek köszönhetően, így sokkal pontosabb információk állnak a rendelkezésünkre.

Nézzük is, hogy milyen játékmódot takarhat majd a DMZ!

Mi is az a DMZ?

A fejlesztők nem vitték túlzásba az elnevezést, a DMZ kódnév lett a végleges címe a harmadik nagy módnak. A DMZ-t leginkább a mai címek közül az Escape from Tarkovhoz lehetne hasonlítani. A játékosok végső célja (élve) elhagyni a pályát, lehetőleg minél jobb loottal és a kitűzött feladatok teljesítésével. Ez nem is hangzik nehéznek, ám ha időközben megöli őket egy másik játékos vagy esetleg AI, akkor teljesen nulláról kezdhetik a mókát.

A térkép ismerete mindennél fontosabb lehet, az első időszakban nem biztos, hogy a jobban lövő játékosok élvezik a legjobban, hiszen a taktika is erősen számítani fog. A Call of Duty fejlesztői elárulták a Washington Postnak, hogy akár 100 játékost is támogat a DMZ mód, ám erősen kérdéses, hogy a végső változatban hol lesz meghúzva az a bizonyos limit.

Mikor érkezik?

A dátumot könnyű lesz megjelezni, hiszen napra pontosan a Warzone 2-vel érkezik majd az újdonság, nagy eséllyel közös klienst kapnak. Ez jelen állás szerint november 16-át takarja, ám ne feledjük, hogy egy kis csúszásra mindig lehet számítani. Az előzetes tervek alapján külön béta időszakra nem számítunk Warzone 2 és DMZ esetében, de a fejlesztők bármikor változtathatnak ezek az állásponton. Ahogy fentebb említettük, teljesen ingyenes lesz a harmadik nagy játékmód. 

A pálya és a feladatok

Ha valaki a Warzone szerelmese, de a DMZ játékstílusa is közel áll hozzá, akkor két legyet üthet egy csapásra. A két ingyenes játékmód egy pályán fog osztozni, melyről már tudhatjuk, hogy az Al Mazrah nevet viseli. Az Infinity Ward állítása alapján itt is találkozhatunk NPC karakterekkel a Strongholdok területén. Különféle feladatok és küldetések közül válaszhatunk, melyben valamennyire szabad kezet adnak majd a fejlesztők.

A programozók ezekkel a feladatokkal kapcsolatban nem árultak el semmit, ám a veterán leaker, Reality elszórt néhány információmorzsát. A megjelölt területeken radioaktivitás vagy épp fontos információk után kell kutatnunk, de olyan is előfordulhat, hogy bizonyos csomagokat vagy értékes tárgyakat kell majd elpusztítanunk. Az is könnyedén előfordulhat, hogy túszmentős missziókra is jelentkezhetünk a csapattal, ám ezeket nem erősítette meg sem az Activision sem az Infinity Ward.

Bírja majd a gépem?

A játékmotor a Modern Warfare II-nél és Warzone 2.0-nál használt motor lesz, így a gépigény is nagyon hasonló lehet majd. Gépünk tesztelésére kiváló lehet a héten elinduló béta időszak. Szeptember 22.-23. között a PC/XBOX/PS előrendelők eshetnek egymásnak, míg 24. és 26. között gyakorlatilag bárki. Bugok, glitchek biztosan lesznek a játékban, ám így belőhetjük, hogy nagyjából milyen FPS számokat tapasztalunk majd Warzone 2.0-ban vagy épp DMZ-ben.

Forrás: CharlieINTEL

Te kipróbálod majd a DMZ módot?

https://leet.hu/vga-kartyak/

×