Egyre több alkalmazás támogatja ezeket a widgeteket.

Az Apple másfél héttel ezelőtt bemutatta az iPhone legújabb, 14-es szériáját és a végleges iOS 16 verzió újdonságait. Egy héttel ezelőtt az esti órákban pedig meg is érkeztek a felhasználókhoz ezek. Bár az átállás az iOS 14-es időkhöz képest egy fokkal lassabb, az elmúlt héten így is iPhone tulajdonosok milliói választották az új rendszert. Az iOS operációs rendszer legjobb változásait egy bejegyzésben már összegyűjtöttük, ám most dedikáltan csak az egyik fejlesztést vesszük górcső alá.

Az Apple rajongók régóta kérték már, hogy a telefon zárolási képernyőjét szabadabban személyre szabhassák. Az óriáscég végre meghallgatta az imákat, így most már sokkal inkább a saját szájízünkre alakíthatjuk azt. Nem kell androidos launcher csere szintű dologra gondolnunk, ám a lehetőségek tárháza jócskán kibővült. A gyári megoldások azonban az időjáráson, az akkumulátorszinten és néhány apróságon kívül nem igazán tudnak megjeleníteni bővebb infókat. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen az App Store fejlesztők már a béta időszak alatt felkészültek az iOS 16 érkezésére. A 9to5mac segítségével a legjobb, lockscreent bővítő alkalmazásokat mutatjuk be, melyekkel akár a kedvenc weboldalaink közvetlen hivatkozását is a zárolási képernyőre tehetjük.

Nézzük is a legjobb iOS 16 Lock Screen widget appokat!

Widgetsmith – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

  • Továbbfejlesztett widget-szerkesztő, mely segítségével egyszerűen és stílusosan hozhatunk létre lockscreen widgeteket
  • Rengeteg kész megoldást találunk már a felhozatalban
  • A képek hátterét le tudja választani a „főszereplőről”, így háttér nélküli, PNG képekhez hasonló megoldásokat is kirakhatunk a zárolási képernyőre
  • Rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, ha az alkalmazáson belül kiválasztunk egy widgetet

Flighty – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

A nevéből hamar rájöhetünk, hogy bizonyos járatokkal kapcsolatban olvashatunk le információkat a zárolási képernyőn. Láthatjuk a járat állapotát és azt is, hogy várhatóan mikor indul/száll fel a kinézett repülőgép.

Overcast – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

Az alkalmazás segítségével a követett podcastjeinket és azok sorsát követhetjük nyomon. A Playlist gombra egy adott playlistet pakolhatunk ki, az Icon gombbal magát az az alkalmazást indíthatjuk egyből, míg a Recents widget a legutóbbi részek címét, tulajdonságait írja ki.

NapBot – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

A NapBot neve sem túl titokzatos. Az alkalmazás segítségével az alvási szokásainkat olvashatjuk le pillanatok alatt. Az iOS 16 verzió a zárolási képernyőn található widgetek mellett Always-On-Display támogatást is hozott, így az iPhone 14 Pro tulajdonosok is örülhetnek.

Parcel – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

A csomagkövetés kihagyhatatlan alkalmazása. A legtöbb magyar futárcéggel és az MPL csomagokkal is kiválóan működik, mostantól pedig már a zárolási képernyőn nyomon követhetjük a kiválasztott csomag állapotát és várható érkezési idejét.

Carrot Weather – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

Annak ellenére, hogy a gyári „Időjárás” alkalmazás is ellátja néhány widgettel a zárolási képernyőket, a Carrot Weather jobb választás lehet. Több lehetőség közül választhatunk, legyen szó ikonos vagy épp szöveges időjárás előrejelzésről.

Launcher 5 – Ingyenes – In-App vásárlásokkal

Egy igazi Jolly Joker alkalmazás, mellyel szinte mindent kirakhatunk a zárolási képernyőre. Néhány példa ezek közül:

  • Hívás, SMS, FaceTime, Email egy adott kontakthoz
  • GPS útvonal kérése a következő eseményünkhöz
  • Apple Music zenevezérlés, albumra, lejátszási listára vagy épp előadóra szabva
  • A kedvenc weboldalainkhoz ikon készítése
  • Appon belüli parancsikonok létrehozása például Shortcut parancs futtatásához vagy épp egy tweet megírásához
  • Gyakorlatilag bármelyik applikációnkhoz tartozó parancsikont kirakhatjuk a zárolási képernyőre.

Az iOS 16 pár napja jelent meg, így biztosak lehetünk abban, hogy az elkövetkezendő időben egyre több alkalmazás kecsegtet majd zárolási képernyőn megjelenő widgetekkel. A magyar alkalmazások közül erre jó példa lehet az Időkép, mely szintén támogatja már ezeket.

Te váltottál már iOS 16-ra?

Megjött az iOS 16 – Ezért éri meg minden iPhone-ra felrakni az új rendszert

 

×