Valamivel hűteni kell a 400-500 wattot.

Az elmúlt időszakban egyre több hír, kiszivárgott kép és pletyka érkezik az Nvidia RTX 4090-nel kapcsolatban. Nem véletlenül, hiszen az iparági információk alapján napokon belül hivatalosan is leleplezheti az óriáscég az új generációt. Eddig többnyire rossz minőségű, nem túl meggyőző képeket kaptunk, ám ezúttal az egyik partner publikálta idő előtt a képeket.

A Lenovo kínai munkatársa, Wolfstame posztolt egy meglehetősen érdekes bejegyzést az érkező újdonsággal kapcsolatban. A képen két darab RTX 4090 GPU-t láthatunk egy Legion Y9000X társaságában, mely egy 16 inches, gamer laptop a cég műhelyéből. Azt tudtuk, hogy nem lesznek kis méretűek az Ada architektúrára épülő modellek, ám úgy tűnik, hogy gondosan kell házat is választanunk hozzá.

Közel 36 centiméter hosszú a Lenovo RTX 4090 modellje!

Jól látható, hogy a ZOTAC meglehetősen megosztóra sikerült RTX 4090-je után, egy meglehetősen letisztult kártyát prezentált a cég. A 36 centiméteres hosszúsághoz kimondottan nagy vastagság is társul majd. Sejteni lehetett, hogy az elképesztő teljesítményt nem csak a fogyasztás és az ár szenvedi meg, hanem a szükséges hűtés mérete is.

A kártyát egyébként láthattuk már korábban is a cég weboldalán, ám akkor még kisatírozott modellszámmal. Három slotot biztosan felemészt majd, ám a negyedik sem tűnik túl használhatónak. A pletykák szerint az Nvidia által megszabott 450W-os fogyasztási értéket is túlléphetik a külsős kártyák, így indokolt a brutális méretű hűtőborda és a sok ventilátor. Az RTX 4000 várhatóan a hét közepén hivatalosan is bemutatkozhat, ám a legnagyobb kérdés még mindig az érkező modellek ára, melyre szintén fény derülhet napokon belül.

Forrás: Videocardz

Kell is a nyers erő, videókon a GTA VI:

GTA 6 képek és videók pörögnek a Twitteren – Ilyen lehet a játékmenet?

https://leet.hu/vga-kartyak/

×