Tippek és akciók

Költs keveset, játssz sokat! – 14 fantasztikus játék 3000 forint alatt PS-en

Manapság egy gamernek kétszer is meg kell gondolnia, hogy megveszi-e azt a bizonyos játékot amit kinézett, vagy inkább vár még vele pár akciót, hátha valamikor majd olcsóbban is le tud rá csapni. Persze a videojátékok sosem számítottak olcsó kikapcsolódásnak, de ebben a rohanó, stresszel és fáradalmakkal teli világban már nemcsak egy drága hobbi, hanem egy igen hatékony stresszoldási forma.

Emiatt pedig egyáltalán nem lehet hibáztatni senkit, ha még a látszólag megállás nélkül romló gazdasági helyzetben sem hajlandó lemondani a játékokról. Ugyanakkor most már különösen érdemes figyelni, hogy mikor, mire és mennyit költünk. Ebben szerencsére kiváló partnerek a platformok és a digitális boltok üzemeltetői, akik jellemzően hétről hétre előállnak valami olyan akcióval, amelyben szinte biztosan találunk valami nekünk valót.

Persze ennek ára is van, még ha azt nem is feltétlenül forintban mérhetjük. Az így megvásárolt játékok ugyanis jellemzően régebbi megjelenésű alkotások, de több olyan cím közül is csemegézhetünk, melyek független fejlesztőket dicsérnek. Ha viszont ez egyáltalán nem zavar minket, vagy hajlandóak vagyunk a spórolás oltárán ennyi kompromisszumot kötni, akkor érdemes lesz a LEET hetente/kéthetente jelentkező Akciófigyelőjével tartani.

Alaposan átnézzük ugyanis a platformok összes elérhető akcióját, és kiválasztjuk azt a pár játékot, melyek nemcsak nagyszerű szórakozást nyújtanak, hanem amikkel nagyon, de tényleg nagyon sokat is tudunk spórolni. Ebben az Akciófigyelőben

a PlayStation legújabb ajánlatai között csemegézünk – de szigorúan csak 3000 forint alatt.

1. The Witcher 3 – Game of the Year Edition

Sokaknak talán nem kell bemutatni minden idők egyik, ha nem a legjobb játékát, a CD Projekt Red műremekét, a The Witcher harmadik etapját. Ríviai Geralt és Ciri grandiózus kalandja már több akciót is megélt már az elmúlt 7 évben, de ha neked esetleg még nem lett volna hozzá szerencséd, akkor most érdemes lehet bezsákolni a Game of the Year Editiont, amibe az összes megjelent kiegészítőt beleszuszakolták.

ÁR: 2998 forint | EDDIG: 09.29.

2. Assetto Corsa – Ultimate Edition

Az olasz Kunos Simulazioni csapata nem feltétlenül a tapasztaltabb vagy ismertebb fejlesztők táborát erősíti, 2014-ben mégis egy olyan elképesztő versenyjátékot villantottak, aminek még a legnagyobbak is a csodájára jártak. Az Assetto Corsa a generációjának egyik legjobb szimulátoros versenyjátéka, ami mind a mai napig elképesztően fest. Nem is meglepő, hogy a kiemelkedő kritikák és a nem várt siker miatt már javában készül a folytatás, az viszont leghamarabb csak 2024-ben fog megjelenni. Sebaj, addig akciósan nyúzhatjuk az elsőt, méghozzá teljes pompájában.

ÁR: 2798 forint | EDDIG: 09.29.

3. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Hideo Kojima utolsó munkája a Konaminál, amivel voltaképp felrakta a Metal Gear-sorozatra a koronát. Sokan ezt a játékot tartják az Xbox One-PS4 generáció egyik legjobbjának – egyáltalán nem érdemtelenül. Hatalmas nyílt világ, megannyi teljesítendő küldetés, izgalmas és szövevényes (bár néhol nagyon kusza) történet, és megannyi lehetőség és felfedezni való, ami a játékosra vár. Kojima remekműve pedig ennél már csak akkor lehetne olcsóbb, ha ingyen adnák.

ÁR: 1798 forint | EDDIG: 09.29.

4. Star Wars: Republic Commando

A Republic Commando az egyik legjobb Star Wars FPS, ami valaha készült, ami a klónháború borzalmait –  a filmekhez képest egy egészen másik szemszögből, a klónkatonák szemszögéből mutatja be. A játék eredetileg 2005-ben jelent meg, és azonnal klasszikussá is vált, folytatást azonban Disney felvásárlás, majd az EA exkluzív Star Wars-játékos jogosítványa miatt már nem kaphatott. A Delta osztag azonban 2021-ben megújult formában, modernizált irányítással visszatért, méghozzá PS4 konzolokra.

ÁR: 2620 forint | EDDIG: 09.29.

5. Star Wars: Jedi Knight II – Jedi Outcast

A Republic Commandóhoz hasonlóan a Jedi Knight-sorozat is kultikus imádatnak örvend, amit a 90-es évek közepéig lehet visszavezetni. Legalábbis akkor kezdődött Kyle Katarn megváltástörténete, aki aztán Luke Skywalker barátja, majd a Jedi Akadémia egyik legnagyobb mestere lesz. A Jedi Outcast kétségtelenül a széria csúcspontja volt, ami korábban még soha nem látott fénykardpárbajokat és erőhasználatot hozott.

ÁR: 1745 forint | EDDIG: 09.29.

6. Kingdom Come: Deliverance – Royal Edition

A Kingdom Come: Deliverance az elmúlt évek egyik legérdekesebb szerepjátéka, ami tulajdonképpen a történelmi időkbe, a középkorba repíti a játékost. A legjobb, hogy itt, Európában játszódik, így még a rettegett magyarokkal is összefuthatunk a gyönyörű tájakon.

ÁR: 2098 forint | EDDIG: 09.29.

7. A Way Out

A Hazelight Studios viszonylak egy új stúdió, ez azonban ne tévesszen meg senkit, nagyon is kompetens és tapasztalt veterán fejlesztők alkotják. A tehetséges brigád kifejezetten kooperatív játékokat készít, ami már csak azért is örvendetes, mert a rájuk jellemző minőség csak nagyon kevesen erénye. Nem is csoda, hogy rögtön az első játékukkal betörtek, pedig az ‘A Way Out’ története szerint pont, hogy ki kellene törni. A kalandjátékban két rab szökését izgulhatjuk végig másodmagunkkal, amit a szakma rangos díjakkal ismert el.

ÁR: 2247 forint | EDDIG: 09.29.

8. Battlefield V

A világ egyik legnépszerűbb akciójátékát talán nem kell sokaknak bemutatni, így én sem fogok sokat időzni. A BF5 a második világháborúba repít minket, és bár a játék 2018-ban jelent meg, máig az egyik leggyönyörűbb lövölde, aminek a többjátékos módja a BF2042 csúfos bukása miatt még mindig pörög.

ÁR: 2698 forint | EDDIG: 09.29.

9. Dragon Age: Inquisition

Bár a Dragon Age-sorozat fénye az Xbox 360 – PS3 konzolgeneráció végére kissé megfakult, az Inquisition egészen remekül reccentette be az Xbox One – PS4-érát. A Dragon Age: Inquisition a mai napig egy rendkívüli szerepjáték, ami nemcsak gyönyörű és varázslatos, de játékmenetében és komplexitásában is simán megállja a helyét a legfrissebb címekkel szemben is.

ÁR: 2753 forint | EDDIG: 09.29.

10. Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr

A Warhammer 40K sci-fi világában játszódó Inquisitor – Martyr több szempontból is érdekes lehet nekünk, magyaroknak. A roppant szórakoztató ARPG-t ugyanis a budapesti illetőségű Neocore Games készítette, azaz szinte minden, amit a játékban látunk magyar kéz munkát dicséri. És még csak nem is rövid: csak a kampány önmagában gyorsan letudva körülbelül 21-22 órát tesz ki, ami mellékküldetésekkel együtt már inkább 35 játékórára saccolható, ha viszont teljesen ki akarjuk pörgetni, akkor 70+ órával érdemes kalkulálni.

ÁR: 2098 forint | EDDIG: 09.29.

11. Hellblade: Senua’s Sacrafice

A Hellblade az elmúlt 10 év egyik, ha nem a legkellemesebb meglepetése, ami kevés költségvetésből olyan gyönyörű és lehengerlő minőségben mesélt, amilyenhez foghatót tényleg csak nagyon ritkán látunk. A fiatal, komoly mentális problémákkal küszködő, pszichózisban szenvedő kelta lány misztikus, de különösen megrázó kalandja a generáció egyik legjobbja, ami több fronton is elhozta a legnevesebb díjakat.

ÁR: 2647 forint | EDDIG: 09.22.

12. What Remains of Edith Finch

A What Remains of Edith Finch az egyik legjobb és legmélyebb alkotás a sétaszimulátorok műfaján belül, ami még azok számára is kőkemény élmény lesz, akik egyébként nem kifejezetten rajonganak a narratív kalandjátékokért. A történet során megannyi sötét, tragikus sorsot ismerhetünk meg, és bár a játék maga nem túl hosszú, annyira húsba maró, hogy a stáblista után örök élményként marad meg.

ÁR: 2127 forint | EDDIG: 09.22.

13. Transistor

A Supergiant munkássága egészen elképesztő: 2011-ben a semmiből berobbannak a remek Bastionnal, majd három évvel később a Transistorral írják be magukat a videojátékok történelemkönyvébe, hogy újabb három év elteltével a Pyre-val fokozzák az egészet, majd újfent három esztendő elteltével 2020-ban a Hades-szal koronázzák meg mindezt. De tényleg, hogyan képesek erre háromévente? Nagy rejtély, amin bőven lehet agyalni a csapat egyik legjobb játéka közben, ami most pofátlanul olcsó a PS Store-ban.

ÁR: 1985 forint | EDDIG: 09.22.

14. The Vanishing of Ethan Carter

A The Vanishing of Ethan Carter szintén a lassabb tempójú sétaszimulátorokat erősíti, természetesen a jobbakét. A játék során misztikus, néhol a horrorba is belekóstoló játék főhőse Paul Prospero, aki különleges képességnek köszönhetően képes a múltba látni, ami nyomozói munkája során igen nagy hasznára is lesz. Így kell kiderítenünk, hogy mi történt a Carter-családdal a sötét titkokat őrző Red Creekben.

ÁR: 992 forint | EDDIG: 09.22.

Az akciós játékokat a PS Store-ban találod, ehhez pedig elég csak a keresőbe pötyögni a címüket. Érdemes azonban a dátumokat is figyelni, ugyanis némelyik már csak egy hétig lesz ennyire olcsó.

Na és ezt olvastad már?

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Megjelent egy remek Csillagkapu-játék a Steamen, amit ingyen kipróbálhatsz

Bódi Dániel 2024.02.04. - Hiába adja magát a Csillagkapu hatalmas univerzuma, a játékfejlesztők nem különösebben…

7 óra telt el azóta...

Ezzel a Warzone fegyverrel apríts a Season 1 utolsó napjaiban

2024.02.04. - A Warzone és Modern Warfare III második közös szezonja február 7-én érkezik a…

9 óra telt el azóta...

Mostantól gyerekjáték lesz feltelepíteni a Windows nyílt forrású klónját

2024.02.04. - A ReactOS egy nyílt forrású projekt, melynek célja, hogy egy mikrokernel alapú, a Windows NT, Windows 2000 és  XP alkalmazásaival és drivereivel kompatibilis operációs…

9 óra telt el azóta...

Korábban jöhet a legígéretesebb Star Wars-játék valaha, mint gondolnád

Bódi Dániel 2023.02.04. - A Star Wars Outlaws nem csak az utóbbi, hanem úgy en…

9 óra telt el azóta...

Majdnem kivették a Counter-Strike 2 alap funkcióját a fejlesztés során

2024.02.04. - A 2023-as év hatalmas vízválasztó volt a Counter-Strike széria életében. A CS:GO 2012-es…

9 óra telt el azóta...

Tényleg teljesen hangtalan Nvidia kártyával készül az egyik gyártó

2024.02.04. - Az Nvidia mostanra végzett a januári kiszórással. Az elmúlt időszakban megérkezett az RTX…

9 óra telt el azóta...