A Logitech úgy döntött, hogy ismét ráncfelvarrást érdemel az ikonikus periféria.

A Logitech 2014-ben mutatta be a G502 nevet viselő egerét. Az egér teljesítménye és a formája hamar a felhasználók szívébe lopta magát, melynek köszönhetően a mai napig a világ legnépszerűbb egere. Az elmúlt évek során több változtatáson is átesett. Egyrészt megkapta a Hero szenzort, mely a mai napig az egyik legjobb szenzor a piacon. Másrészt pedig kaptunk belőle egy vezetéknélküli változatot is a „Lightspeed” verziónak köszönhetően.

A Logitech úgy döntött, hogy ismét ráncfelvarrást érdemel az ikonikus periféria, ráadásul rögtön három modellel is bővült az amúgy sem szerény paletta. A G502 X szériát három termék képviseli: G502 X, G502 X LIGHTSPEED és G502 X Plus.

Nézzük is, hogy miben mutat újat a Logitech G502 X széria!

A felhozatal

A fenti felsorolásból hamar kiderülhetett, hogy három változattal jelentkeztek a Logitech mérnökei. Mindhárom egér elérhető fekete és fehér színben is, így összességében 6 új modell közül válogathatunk. Nézzük is az egyes modelleket:

  • G502 X – Vezetékes változat
  • G502 X LIGHTSPEED – Vezeték nélküli változat
  • G502 X Plus  – Vezeték nélkül változat, RGB világítással

Az újdonságok

Az egér alap koncepcióján szerencsére nem változtatott a Logitech, így a korábban megszokott, 2014-ben bevezetett formára épül az új széria is. Az élek egy fokkal lekerekítettebbek, letisztultabbak, de továbbra is azonnal felismerhető, hogy egy G502 variánssal van dolgunk. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy a borítás alatt több fejlesztést is eszközölt a gyártó, melyek mind rövid távon, mind hosszú távon kifizetődőek lehetnek majd.

LIGHTFORCE – Optikus-mechanikus kapcsoló

  • Új kapcsolókat találhatunk a gombok alatt. A Logitech „LIGHTFORCE” névre keresztelte el az újdonságot. Egy optikai-mechanikus, hibrid kapcsolóról beszélhetünk, melyek még simább, egyenletesebb kattintási élményt adnak, miközben a dupla kattintás problémáját is megszüntetik.
  • Fejlődött a LIGHTSPEED technológia is. Korábban is az iparág egyik legjobb vezeték nélküli kapcsolata volt a Logitech szabványa, ám úgy tűnik, hogy ilyen téren sem ült a babérjain a gyártó. A hivatalos dokumentumok szerint, erősebb és jobb kapcsolatra számíthatnak a játékosok. Fontos kiemelni, hogy az egér a G915, G915 TKL és G715 billentyűzetek USB vevőegységeire is képes csatlakozni, így mindössze egy USB foglalat szükséges egy egér-billentyűzet páros használatához. Az előző generációhoz képest 68%-kal rövidebb válaszidőt biztosít a frissített LIGHTSPEED vezeték nélküli protokoll.
  • A POWERPLAY, LIGHTSYNC technológia adta előnyöket továbbra is élvezhetjük az új szériában. Előbbivel vezeték nélkül tölthetjük az egerünket a megfelelő egérpadokon, míg utóbbival az egerek fényeffektjeit állíthatjuk, szinkronizálhatjuk kedvünkre a Logitech szoftverének segítségével.

  • Maradt az elmúlt években már bizonyított, házon belül fejlesztett  „HERO” szenzor is, mely továbbra is hibátlan játékélményt nyújt. Tűpontosan követi a kezünk és az egér mozgását, illetve kipörgésektől, elszállásoktól sem kell félni nagyobb rántások esetén sem.

  • Az egerek immár USB-C csatlakozóval érkeznek, így többé nem kell a MicroUSB szabványra bíznunk őket. A 13 gomb továbbra is megmaradt, az ikonikus „végtelen” görgetésről sem kell lemondani. Az egér bal oldalán található DPI/Sniper gomb személyre szabható és cserélhető is, ha nem igazán használjuk, akkor pillanatok alatt eltüntethetjük az ajándék gombnak köszönhetően.

Árak

A hat új Logitech terméket szeptember 20-ától vásárolhatjuk meg, ám a cég itt is készült némi meglepetéssel. A G502 X Plus változatát előrendelő játékosok ajándék egérpaddal gazdagodhatnak, így garantáltan nem állhat semmi a gördülékeny játszadozás útjába. A hazai árak a következőképp alakulnak:

  • G502 X Plus – 69,053 HUF // 169€
  • G502 X LIGHTSPEED – 60 881 HUF // 149€
  • G502 X – 36 769 HUF // 89.99€

Kiemelendő, hogy a „sima” G502 széria továbbra is elérhető marad, ám a fentebb említett újdonságokról le kell mondanunk.

×