A tulajdonost ezúttal aligha vigasztalja, hogy végül visszakapta, mert az eszközt még egy hónapig senki sem vehette volna kézbe.

Valószínűleg egy szemfüles szállodai gondnoknak köszönhető, hogy most már a fél világ tudja milyen lesz a Meta legújabb VR-sisakja, a Quest Pro.

A becsületes dolgozó persze leadta az eszközt a talált tárgyak osztályán, de előtte még jól körbevideózta.

A felvételt a Zectariuz Gaming Facebook-oldal szerezte meg – vette észre a The Verge, megjegyezve, hogy a headset a Meta által jó ideje lebegtetett Project Cambria fedőnéven utazó fejlesztés eredménye. A baj csak az, hogy még egy ideig senki se láthatta volna…

Forrás: Zectariuz Gaming

A videót készítő Ramiro Cardenas a portál kérdésére azt állította, hogy a készülék dobozát egy szállodai szobában hagyta ott a kijelentkező vendég. Nem ördögtől való módon rögtön ellenőrizte a tartalmát – ekkor vette észre, hogy

egy fekete VR-sisak van benne, a hozzá való kontrollerekkel.

A képek alapján az eddig látottakhoz képest frissített verzióról van szó: az elülső felén három beépített kamera figyel, míg a kontrollerek esetében láthatóan elvetették az üreges kialakítást. A csomagoláson feltűntették, hogy itt bizony egy Meta Quest Pro készlethez van szerencsénk, de azt nem viszonteladásra szánják, hiszen csak mérnöki mintadarab.

A fotók és a videók éppen egy hónappal az október 11-re meghirdetett Meta Connect előtt kerültek fel a netre, és az esemény főattrakciója valószínűleg pont a Quest Pro lett volna, mert a Mark Zuckerberg által korábban közzétett idővonal erre a napra jelzi a cég új VR-headsetjének premierjét.

Forrás: Zectariuz Gaming

Bár élhetnek a gyanúval, hogy médiahack-ről van szó, a kütyü nagyon is véglegesnek és jól átgondolnak tűnik ahhoz, hogy hamisítvány és ne egy bemutatás előtt álló darab legyen, ráadásul

a kiszivárgása sem lenne példa nélküli.

Hasonló módon került nyilvánosságra egy bárban felejtett iPhone 4-es (még 2010-ben), de a közelmúlt is hozott pár ilyen esetet: a Googel Pixel 7 prototípusát már a hivatalos megjelenés előtt árulta valaki az eBay-en, míg egy Pixel Watch-ra pincérek találtak rá premier előtt, amikor leszedtek egy asztalt a távozó vendég után.

Mégis milyen balf@aszok kezébe adnak ekkora jelentőségű prototípusokat?!

Persze vannak elegánsabban kezelt leak-ek is:

Nem titkolózhat tovább az Intel – Kiszivárgott a teljes ARC videókártya felhozatal

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×