Baromi kényelmes lehet, de legalább nem borul ki a szomszédnéni, amikor játék közben a világodat nem tudva átkozod le az égből az összes istent.

Inkább néz ki szadomazo kelléknek, mint VR-kiegészítőnek, de a gyártó ígérete szerint tökéletesen kiveszi a hangod a valóságból, ami elsőre kissé ijesztő élmény lehet, de az egész annyira bizarr, hogy mindenképpen tesztelnénk!

Forrás: Shiftfall

A zajszűrős fejhallgatók nagyon hasznosak, de jogos kérdés, hogy mi történjen a saját hangunkkal, amikor belépünk a virtuális valóságba, hiszen ahogy mások hangja zavarhat minket, úgy a miénk is, másokat.

Főleg, ha magunkból kikelve átkozzuk a többi játékost.

A szomszédnéni-kímélő ötletével a Panasonic családjába tartozó Shiftfall állt elő – írja a Gizmodo. Elsősorban a cirádás káromkodás ellen találták ki, hogy a másokkal egy fedél alatt élő játékosok egyszerre hódoljanak a szenvedélyüknek és őrizzék meg a szociális kapcsolataikat.

Forrás: Shiftfall

A periféria teljes egészében lefedi a szájat és a beépített mikrofon Bluetooth kapcsolattal lövi tovább a hangot a PC, az okostelefon, vagy a konzol felé, amin éppen játszol. Bár

a mikrofon aggasztóan közel van a szájhoz, a Shiftfall azt ígéri, 30 decibelig leszabályoz minden hangot.

Az eszköz amúgy nem csak VR-játékokhoz, hanem bármely más game-hez, sőt, akár bizalmas telefonhívásokhoz is használható, mert minden mukkot kiszűr, amit belemondasz. Elvileg 140 dollár (kb. 55 ezer forint) körüli áron kerül majd piacra.

Lassan mindent IS lehet szimulálni VR-ban:

KELL: szuperrealisztikus VR-futópad érkezik!

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×