Egy népszerű thai YouTuber követőinek ezreitől csalt ki pénzt, így mintegy 55 millió dollárt keresett, ami nagyjából 22 milliárd forint.

Az bizonyára mindenki tudja, hogy az ismert Youtuberek bizony néha nagyon sokat kereshetnek. A pénzkeresés célja azonban minden esetben más. Van, aki a saját csatornájának és műsorának fejlesztésére fordítja a pénzt, mások jótékonysági gyűjtést szerveznek, hogy rászorulókon segítsenek. És persze néha vannak olyanok is, akik visszaélnek követőik szeretetével és pénzt csalnak ki tőlük. Ahogy arról a Bloomberg nemrég beszámolt, egy ismert thai Youtuber, Nutty (Natthamon Khongchak)

több mint 847 000 feliratkozót gyűjtött össze a Youtube-on, táncos videókkal.

Instagram-fiókján viszont már mást hirdetett: azt írta követőinek, hogy fektessenek be devizakereskedésbe, amiből 35 százalékos hasznot ígért. Több képe is arról árulkodott, hogy a dolog nem átverés. Így később több mint 6 ezer követő adott pénzt befektetésre a Youtubernek, akik később egyáltalán nem láttak pénzt. A követők most feljelentést tettek.

Legutóbbi Instagram-bejegyzésében a videós elmondta: 1 milliárd bahttal (27,5 millió dollár – kb. 10 milliárd forint) tartozik a befektető követőknek. A Bloomberg szerint a számlájára több mint 55 millió dollár érkezett, ami majdnem 22 milliárd forint. A videóban azt állította, hogy brókere blokkolta a számláját, de megpróbálja visszafizetni a pénzt. Később nem válaszolt már a privát üzenetekre.

A thaiföldi rendőrség azóta elfogatóparancsot adott ki Natthamon ellen csalás miatt. Eddig 102 embertől érkezett panasz, de szinte minden nap jelentkeznek újabb áldozatok. Mivel Natthamon június óta nem jelentkezett a közösségi médiában, követői azt feltételezik, hogy elmenekült az országból.

Ezt láttad már?

Megjelent az élőszereplős Kis hableány első előzetese

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×