A Call of Duty közösség elindított egy szavazást arról, hogy a Modern Warfare 2-t arcade-szerűbb vagy valósághűbb legyen?

Talán minden egyes Call of Duty játékosnak mások az elvárásai a Modern Warfare 2 kapcsán, ami hamarosan meg is jelenik. Egy alapvető vita azonban kezd kibontakozni a rajongók között, mégpedig az, hogy a játék inkább valósághű vagy arcade jellegű legyen?

Vagyis: melyik játékstílus lenne jó a CoD játékosoknak?

Az biztos, hogy a 2019-es Modern Warfare  inkább realisztikus volt, ezért is szerették sokan, nem beszélve a kampány magával ragadó stílusáról. A Black Ops valamivel arcade-szerűbb lett, inkább a szórakoztató játékmenetre helyezi a hangsúlyt, nem pedig a realizmusra.

Mindig is megosztott a közösséget a Call of Duty játékok stílusa, így most a rajongók feltették a nagy kérdést a Modern Warfare 2-vel kapcsolatban. TheOjur arról kérdezte a játékosokat a Redditen, hogy ki miben reménykedik: a MWII realisztikus vagy arcade stílusú COD legyen?

Are you hoping that MWII is also realistic or would you prefer them to go back to arcadey style COD? from ModernWarfareII

Mit jelent az acrade?

Az arcade játék alapvetően ügyességi játékot jelent, vagyis egy játékgépet, amelyet általában nyilvános helyeken, például bevásárlóközpontokban, éttermekben és szórakoztató játéktermekben találnak meg, és általában érmével működtetik. Az arcade játékok aranykora az 1970-es évek vége és az 1980-as évek volt. Még az 1990-es évek elején is élveztek némi relatív népszerűséget. Ennek a platformnak a népszerűsége azonban lassan csökkent, amikor a konzol és a PC játékok kiemelt szerepet játszottak.

A PC- vagy a konzolos játékokat is nevezhetik arcade játékoknak, ha azok ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a valódi ügyességi játékok. Ilyen lehet az egyszerű kezelés, egyszerű fizika, kisebb szintek, amelyek egyre nehezebbé válnak, a játékmenetre összpontosít, nem pedig a tartalomra vagy a történetre.

Itt inkább a szórakoztató játék a cél, nem pedig a realizmus.

Hol tart a szavazás?

A cikk írásának pillanatában már 4 ezer ember szavazott, és egyértelműen a realisztikus játékstílus vezet.

Egy játékos rámutat közben arra, hogy mivel a Modern Warfare (2019) inkább realisztikus volt, valószínűleg a MW II (2022) is ugyanerre törekszik majd. Persze vannak olyanok is, akik úgy érzik, hogy az lenne a legjobb, ha a játék a két stílus között lenne, egyensúlyban.  Te mit szeretnél?

Ezt láttad már?

Gyorsan cserélődik az élboly – Íme a 10 “legjobb” Warzone fegyver a Season 5 második hetére

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×