Lassan egy kisebb vagyont kellene kifizetnie annak, aki az összes streaming szolgáltatásra elő szeretne fizetni.

A streaming szolgáltatásokat nem a magyar átlag pénztárcákra találták ki. Legalábbis komoly összegeket kellene kifizetnie annak, aki minden platform tartalmi kínálatához szeretne mindig hozzáférni, a Netflixen kívül pedig egyik sem rendelkezik igény szerint skálázható csomagokkal – még.

Mondjuk mindegyik olcsóbb is annál, mivel jelenleg a Disney+ és az HBO Max alapból annyiba kerül, mint a Netflix legolcsóbbika, bár utóbbi nemcsak árban, hanem kínálatban is magasabb szintet képvisel. Bár rendszerint nem a mennyiség, hanem a minőség a verseny eldöntője, vagyis az emberek az exkluzívan elérhető sorozatok és filmek alapján fogják eldönteni, hogy éppen melyikre költik a pénzt.

A tartalmi osztódás a tengerentúlon bitang sok streaming szolgáltatást eredményezett, a Disney például hárommal is rendelkezik (Hulu, ESPN+, Disney+), ez pedig úgy tűnik Magyarországra is begyűrűzik. Hamarosan ugyanis – az Amazon Prime Video, az HBO Max, a Disney+ és a Netflix mellett –

egy újabb szolgáltatás indul SkyShowtime néven. 

A szolgáltatás érkeztéről egy ideje már lehetett tudni, a pontos dátumot azonban eddig mér nem ismertük. A SkyShowtime azonban nem feltétlenül a tartalmak szétoszlását, sokkal inkább az összeterelését szolgálja majd, ugyanis a kínálatában a saját gyártású exkluzív filmek és sorozatok mellett a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a SHOWTIME, a Sky Studios és a Peacock összes tartalmát is meg fogjuk találni. Ezzel pedig voltaképp a Netflix mögött-mellett a világ egyik legnagyobb szolgáltatása lesz.

A SkyShowtime Európa-szerte a legtöbb háztartásban 2023 első negyedévében válik elérhetővé, úgy pedig nálunk, Magyarországon is. Ez alól kivételt képeznek az északi államok, mint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország, ebben a régióban már idén szeptember 20-án rajtol.

Az árról azonban még semmit sem tudni, bár az IGN szerint északi árazás nem árulkodik magas összegekről: Finnországban 6,99 €-t kérnek érte, nagyjából 2830 forintot. Azt viszont szintén nem tudni, hogy havidíjakat a régió vagy az adott ország saját valutájához, fizetőképességéhez igazítják-e, mint például az HBO és a Disney, vagy egész Európában ugyanannyit kell majd érte fizetni?! Ezekre a kérdésekre sajnos csak később, de egészen biztosan válaszokat fogunk kapni.

Addig viszont lehet osztani-szorozni, hogy mi mennyire fér bele a havi keretbe:

Mennyibe kerülne összesen, ha minden streaming szolgáltatásra előfizetnél?

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×