Az 5800X3D már bizonyította, hogy hatalmas fejlődést lehet elérni az extra gyorsítótárral.

Az AMD már az előző Ryzen generáció kiadásakor is megemlítette, hogy 2022-ben érkezhet egy különleges processzor. A CPU-n a cég 3D V-Cache névre keresztelt fejlesztését találjuk meg, mely extra gyorsítótárral ruházza fel az adott egységet. Eddig csak az 5800X kapott egy ilyen változatot a 5800X3D képében, ám az eredmények magukért beszéltek. Különösebb órajelemelés és egyéb fejlesztés nélkül, csupán a plusz cache segítségével jelentősen több FPS-t érhettek el a játékosok.

Azt is tudni lehetett, hogy a Zen 4 architektúra életciklusában is tervez hasonlóval az AMD, ők maguk árulták el ezt még a nyár folyamán. A leakerek úgy tűnik, hogy a pontos felhozatalt és a dátumot is tudni vélik.

A gamereknek érdemes lesz 2023-ig várni?

Greymon, a veterán AMD leaker a fenti számsort osztotta meg Twitteren. Elsőre talán teljesen értelmetlennek tűnhet, ám a rutinos felhasználók hamar rájöhettek, hogy az 7950X3D, 7900X3D és 7800X3D modelleket takarja a kiírás. Sokan egyből faggatni is kezdték, hogy mikor érkezhetnek ezek a változatok, melyre egyetlen szóval felelt: CES. Az esemény 2023 januárjában kerül megrendezésre, ekkor mutathatja be az AMD a felsorolt újdonságokat.

A Zen 4 önmagában is jelentős teljesítménynövekedéssel kecsegtet, ám a 3D változatokkal ez sokkal brutálisabb is lehet. A kompetitív játékosoknak különösen ajánlott példányok ezek, hiszen elképesztő FPS értékeket érhetünk el a segítségükkel, így a stabil 360 Hz sem álom többé.

https://leet.hu/vga-kartyak/

×