Nagyon nem lesz könnyű dolga annak a színésznek, aki Hugh Jackman után játssza majd a legendás mutánst, de mi azért összeszedtünk hét olyasvalakit, aki simán venné ezt az akadályt is.

Kétségtelen, hogy Rozsomák karaktere tökéletesen egybeforrt Hugh Jackmannel, aki közel 20 éven át alakította az adamatiummal kibélelt hosszú életű öngyógyító mutánst. Pedig eredetileg nem kifejezetten hasonlít a képregényekben megismert alacsony, de tagbaszakadt kívülállóra, aki kőkemény életutat követően csatlakozott Charles Xavier vezette X-Men csapatához.

Mégis elképzelhetetlennek tűnik az antihős élőszereplős jövője Jackman nélkül. 

Pedig jobb hozzászokni a gondolathoz, hogy Jackman karaktere 2017-es Logannel véget ért, és bár Patrick Stewart X professzorának cameója után Rozsomák is vendégszerepel majd a következő – már kánonbeli- Deadpoolban, de aligha van remény arra, hogy ebből egy állandó szerep lesz. De nem is volna sok értelme.

A Marvel filmes univerzumának következő alapkövei ugyanis bizonyosan a mutánsok lesznek, akik érkezésére, pontosabban jelenlétére egyre több utalást tesznek: ilyen volt például a Ms.Marvel, ahol az ikonikus betétdal kíséretében elhangzik a mutáció szó, vagy legutóbb az Amazon második része, ahol konkrétan Rozsomák jöttére figyelmeztetik a nézőt egy elrejtett utalással. Így, vagy úgy, de Rozsomák záros időn belül be fogja karmolni magát az MCU-ba, újabb 10-15 évet viszont biztosan nem bírna már el Jackman sem, legyen bármilyen jó kondiban.

Tehát új színész kerestetik a morcos marcona Rozsomák szerepére, és bár pletykálgatnak egy-két arra érdemes arcot, biztosat még nem tudni. Ezért is gondoltuk úgy, hogy itt a tökéletes alkalom arra, hogy csináljunk egy – szigorúan személyes – listát azokról a színészekről, akik bátran Jackman örökébe léphetnek.

(A számozás csak felsorolás, nem pedig ranglista!)

1. Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe pályafutását 1999-től eredeztethetjük, amikor is több ezer jelentkező közül őt választották a Harry Potter filmadaptációjának címszerepére. A fiatal varázsló pedig pontosan úgy égett rá, mint Ed O’Neillra a cipőboltos El Bundy, amiből eddig képtelen volt kitörni. Pedig sorra vállalja el a furcsábbnál furcsább munkákat, volt már például folyamatosan fingó vizihulla, vagy mamuszban-köntösben és alkarjához rögzített fegyverrel rohangászó „akcióhős” is.

A legnagyobb esély viszont, hogy teljesen maga mögött hagyja Harry Pottert, egy újabb nagyobb, ikonikus szerep, amit akár éveken keresztül el tudna játszani. Rozsomák pedig abszolút neki való lenne, hiszen fiatal, alacsony, ha kell simán rommá tudná magát gyúrni, és a színészi kvalitásaiban tökéletesen alkalmas választás lenne.

2. Taron Egerton

#taron egerton from Shirtless Movies & TV

Taron Egerton neve nem most először merül fel Rozsomákkal kapcsolatban, hiszen őt tartják a legesélyesebbnek a szerepre. A 32 éves színész leginkább a Kingsman-adaptációkkal vált igazán ismertté, de legutóbb egy teljesen másfajta filmben, az Elton John életén alapuló életrajzi drámában villogtatta meg a svájci bicska szintű sokrétűségét.

Kétségtelen hát, hogy Egertonból kiváló mutáns válhatna, bár személy szerint sokkal inkább tudom egy fiatalabb James Bondként elképzelni, mint egy szivarozó grumpy pofonosztóként. Az egyik nyilván nem zárja ki a másikat, sőt, úgy hírlik, hogy a Marvel tényleg nagyon szeretné megszerezni a tehetséget – úgy az elkövetkező 10 évre legalább.

3. Jeffrey Dean Morgan

J.D. Morgan némileg kilóg a sorból, hiszen ő azért már jócskán benne van abban a korban, hogy igazán hosszútávon nem lehet vele tervezni. Az 56 éves színészben persze simán benne van egy-két jól irányzott odakarmolás. Őt talán nem nagyon kell bemutatni, hiszen többek között az Odaáttal, a Watchmennel és a The Walking Deaddel alaposan az asztalra csapta a névjegyét.

Ő azért is lenne jó új Rozsomáknak, már azon túl, hogy egy zseniális színész, hogy kiválóan lehetne rá alapozni egy újabb mutáns nemzedéket. Nyilván ő sem mai csirke, ugyanakkor tökéletesen visszaadná a karakter évszázados hánykódását, az X-Menekhez csatlakozva pedig egy olyan mentor figuraként is megjelenhetne, amilyenben eddig nem igazán láthattuk még.

4. Tom Hardy

Tom Hardy már csak azért is lenne tökéletes Rozsomák, mert ő Tom Hardy. Az eddigi szerepei egyáltalán nem ütnek el nagyon a mutáns hőstől; kemény, sokszor agresszív, nem veti meg az alkoholt (a szerepeiben), kőkemény jellem – fizikailag és mentálisan is.

Korban is tökéletes választás lenne, hiszen a 44 évére még bőven lehet mit építeni, míg az 50-es éveit megnyomhatná a J.D. Morgannek is jól álló mester szerepben – akár egy Xavier utáni mutáns érában. Az egyetlen ok, ami miatt kimaradhat a hivatalos rostából, hogy láthattuk már őt az MCU-ban, méghozzá a Pókember: Nincs hazaút stáblistás jelenetében, mint Eddie Brock, alias Venom. A cameo igaz, nem volt túl hosszú, annál jelentősebb volt, tehát hiába lenne az egyik legtökéletesebb Rozsomák, valószerűtlen, hogy rá esne a Marvel választása.

5. Jensen Ackles

Jensen a geek közösségek egyik legimádottabb figurája, aki több mint 10 éven keresztül tökéletesen hozta a jó szándékú, bátor, de önfejű és makacs Dean Winchastert, hogy aztán a The Boy egyik legellenszenvesebb figurájának, Soldier Boy szerepében remekeljen.

Ackles máig a színészvilág egyik legkiaknázatlanabb tehetsége, aki ugyan már szóba jött korábban Batman szerepével is, végül sosem játszhatta el a denevérgúnyába bújt igazságosztót. A következő Rozsomáknak viszont simán elmehetne, a talentuma és a fizikuma is abszolút megvan hozzá, és az is egészen biztos, hogy a következő évtizedben bőven ráérne X-Meneset játszani.

6. Scott Eastwood

A legendás filmes, Clint Eastwood fia, az apjához hasonló sármmal megáldott Scott Eastwood szintén egy magába roskadó filmcsillag, aki bár egyre nagyobb projektekben tűnik fel, de az igazi átütő siker eddig még elkerülte őt. Szerepelt már Halálos Iram-filmben, ő volt Miles őrmester a Harac-című háborús történetben, de feltűnt a 2016-os Öngyilkos Osztagban, illetve a kifejezetten rosszra sikerült Tűzgyűrű: Lázadásban is.

A fiatalabb Eastwood helyzete azonban koránt sem olyan egyszerű, hiszen ő mindenképp el szeretné kerülni a nevéből adódó előnyöket, ezért kizárólag a színészi képességével akar előrébb jutni. Azt nehéz lenne megmondani, hogy pont emiatt nem láthattuk még őt nagyobb szerepekben, vagy tudatosan kerüli, mindenesetre egy újfajta Rozsomák szerkó jól tudna neki is állni.

Megjelenésében legalábbis tökéletesen tudná idézni a Jackman-féle verziót, míg jellemében akár egy teljesen új színt is tudna vinni a már jól ismert karakterbe. Tervezni vele is sokáig lehetne, hiszen mindössze csak 36 éves, ami ismerve a Marvel évtizedekig húzódó univerzumépítős tempóját, nem egy elvetendő szempont.

7. Robert Pattinson

Tudom, hogy mindenki fogja a fejét, de érdemes emlékezni, hogy pontosan ilyen heves ellenkezést váltott ki, amikor megtudtuk, hogy ő lesz a következő Bruce Wayne, azaz a Denevérember. És milyen jó is volt benne, megkockáztatom azt is, hogy ez egyik legjobb, de minimum top3-as Batman a filmvásznon valaha.

Pattinson az évek során szépen lassan levedlette a ráégetett vámpír-stigmát, ami nemcsak a jó szerepválasztás, hanem a tehetségének az érdeme is. Aki tisztában van a színész – csak az utóbbi időben mutatott – munkásságával, az egy pillanatra sem kérdőjelezi meg a kvalitásait. Pattinson egy kiváló színész, aki olyan őstehetségek mellett is képes villogni, mint például Williem Dafoe, ami azért főhajtást érdemel.

A Batmanben, illetve a ‘The Lighthouse-ban’ pedig azt is megmutatta, hogy szinte bármit rá lehet bízni, azt magabiztosan, teljes átéléssel hozza. Azt viszont el kell ismernünk, hogy ha ő kapná Rozsomákot, akkor egészen biztosan másfajta karaktert hozna, mint Jackman, ami sok rajongónak biztosan nem tetszene. Ha viszont csak a rátermettséget és a tehetséget vesszük alapul, akkor mostanság aligha találnánk nála jobbat.

Polls

Na és vajon ki lenne a legjobb új Lara Croft?

6 színésznő, aki tökéletes Lara Croft lenne az új Tomb Raider-filmekben

 

Borítókép: Man’s Health

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×