Úgy néz ki, hogy az Amazon Alexa olyan funkciót kap, amivel hanggal is lehet majd irányítani a játékokat.

Minek ide kontroller?! A jövőben úgy tűnik, hogy olyan funkció is elérhető lesz, amikor elég ha hangutasítást adunk a játékoknak, karaktereknek, hogy mit csináljanak, és kész. Legalábbis erre törekszik most az Amazon az Alexa nevű eszközével. Talán az sokaknak kimaradt, hogy a napokban zajlott Gamescomon az Alexa Game Controlt is bejelentették,

aminek segítségével hanggal is lehet majd irányítani a videojátékokat.

Igen, ez azt jelenti, hogy elég lesz megmondani, hogy a játékban a karakter mit csináljon. Például beszéljen egy NPC-vel, cserélje le a fegyvert stb.

„Lép be a játékok világába mindennel, ami az Alexa kínál. Nincs szükség további eszközökre”olvasható a hivatalos oldalon. „Irányítsd az okoslámpáidat, hogy hangulatot teremts a játékhoz, állíts be egy időzítőt, hogy kilépj, amikor akarsz, de akár kaját is rendelhetsz Alexával anélkül, hogy leállítanád a játékot.”

Az Alexa Game Control bármely kompatibilis játékhoz ingyenesen használható, és ami a legfontosabb, hogy nincs szükség magára az Alexa-eszközre. Ez egy funkció, amihez egy mikrofonos fejhallgató is elég.

A funkció jelenleg csak a Dead Island 2-höz érkezett meg, de később kibővítik, hogy minél több játékhoz elérhető legyen. A funkcióval nem csak a környezet lesz hanggal irányítható, de maga a játék is. Egyszer még az is lehet, hogy magyarul is használható lesz, bár jó kérdés, hogy a sorozatos anyázást miként fogja értelmezni.

Ezt láttad már?

Megvan a hivatalos dátum – Ekkor érkezik az iPhone 14 és a többi újdonság

 

×