A Playstation 5 mellé most már legalább olyan kontroller jár, mint az Xbox Elite, sőt, mintha ennek és a Scuf-nak a legjobb tulajdonságait ötvözné!

A Sony a minap indult Gamescom Opening Night Live eseményén mutatta be a legújabb, nagy teljestményű DualSense Edge Wireless kontrollert, ami az Xbox ELite-hoz hasonlóan teljesen testreszabható. A The Verge szerint az Elite és a Scuf legkiemelkedőbb adottságait sikerült egy eszközbe összegyúrni.

Vannak új fokozatállító hátsó gombok, cserélhető stick modulok és sapkák, valamint különböző elmenthető profilok, ami már nagyon kellett!

A joyok csúcsát standard, illetve magas és alacsony kupola kialakítású sapkákra cserélheted, így a játékstílusodnak leginkább megfelelő borításon pihenhetnek a hüvelykujjaid.

Forrás: Sony

A kontroller alján helyet kapó újdonságok a csúszkás gombok, amelyek attól még, hogy ezekhez vannak a legközelebb, nem törvényszerűen az R2-L2 billentyűkhöz tartoznak, sőt: a teljes testreszabhatóság jegyében bármely más elemhez hozzákapcsolhatod őket.

Ami azt illeti, ezek is cserélhetők, félkupolákra, vagy karokra.

A Sony billentyűzárakat ugyancsak beépített az eszközbe, ami akkor lehet ideális, ha félig behúzott ravasz mellett még igazítanál a célzáson. Arra szintén van lehetőség, hogy átállítsd a gombbemenetek, vagy a karok érzékenységét, beleértve a holttereket, amiket ki is iktathatsz, hogy egyfajta ultaérzékenységet érj el.

 

Az új DualSense-ben persze elmenthető többféle vezérlőprofil, ami fantasztikus, ha több játék között váltogatsz, hiszen mindegyik más és más módon áll kézre. A profilokhoz amúgy hozzárendelhetsz adott hangszinteket is, hogy ne kelljen igazgatni a hangok és a chat hangerejét.

A beállítások elérhetők játék közben, szóval nem kell kilépkedni, ha finomítanál a gamedhez rendelt kontrollerprofilon.

Forrás: Sony, Gamescom

Az új DualSense USB-C kábellel, illetve egy olyan hordozható tokkal érkezik, amiben nem csak a különböző kiegészítőket tárolhatod, de USB-porton keresztül tölti is a kontrollert. Mindez nagyon szép, de

MIKOR és MENNYIÉRT?

Nos, erre a két kritikus kérdésre a Sony egyelőre nem adott választ, de kötve hisszük, hogy a megjelenést elhúznák a Black Friday időszakig, vagy adventig. Erre utalt egy nyilatkozatban Hideaki Nishino alelnök is, aki szerint a Sony „a következő hónapok során egyre többet fog elárulni az új DualSense-ről”.

Nem csoda, ha jól megfontolják, hogy mennyiért dobják piacra:

Brutális összegre, 2,3 billió forintra perelik a PlayStationt túlárazás miatt

 

https://leet.hu/california-access/

×